Кирјос мајстор скандала: Бацио рекет и столицу па дисквалификован VIDEO

Агенције
Кирјос мајстор скандала: Бацио рекет и столицу па дисквалификован VIDEO

​Аустралијски тенисер Ник Кирјос дисквалификован је данас са мастерса у Риму пошто је потпуно изгубио контролу током меча са Каспером Рудом.

Каспер Руд је славио у првом сету против Ника Кирјоса са 6:3, а у другом је Аустралијанац успио да се реваншира послије тајбрејка са 7:6, да би инцидент настао у трећем сету при 2:1 за Норвежанина.

Кирјос је узео брејк у првом гему, а норвешки тенисер је изједначио. Аустралијанац је био врло љут на понашање публике, чак се и жалио код судија, који његов агресивни наступ нису толерисали и поклонили су сљедећи гем Руду. Ова судијска одлука је додатно изнервирала 36. тенисера планете, који је треснуо рекет о земљу замало погодивши линијског судију. Након тога је бацао и шутирао флашице са водом, а врхунац је услиједио када је бацио столицу на терен.

За главног судију меча је ово био довољан разлог за дисквалификацију, па је Кирјос покупио своје ствари и напустио терен. Ово је био само наставак дивљања Кирјоса, који је познат по "дугом језику", а увод се десио дан раније када су му се на мети нашли Новак Ђоковић, Енди Мари, Фернандо Вердаско...  Он у прошлости није крио да му Ђоковић није омиљен, али је сада отишао корак даље.

"Новак има болесну опсесију да се свима допада. Толико жели да се свиди људима да ја то не могу да поднесем. Јежим се тога. Колико год гренд слемова да освоји, никада неће бити највећи. Ако не можеш да ме побиједиш, не можеш ни да будеш најбољи свих времена. Ако будем играо с њим и ако га побиједим, прославићу то испред њега", рекао је Кирјос.

Када су се дотакли Роџера Ферера, он је кратко одговорио: "Најбољи свих времена".

Што се тиче Фернанда Вердаска, Кирјос није био нимало благ: "Он је најарогантнији тенисер на туру. Убједљиво".

Аустралијанац није пропустио да прокоментарише скор који Британац Енди Мари, којег јасно симпатише, има против Ђоковића (2511 у корист српског тенисера).

"Његов скор у дуелима са Ђоковићем је сраман. Мислим да је много бољи од њега", истакао је Кирјос, који је похвалио Рафаела Надала и његову доминацију на шљаци, али је његовог стрица Тонија назвао идиотом.

Што се тиче мечева на мастерсу, они су након кишне сриједе настављени јуче, па су Ђоковић, Федерер и Надал јуче играли по два меча. Ноле је прво поразио Дениса Шаповалова (6:1, 6:3), да би навече играо против бољег из дуела Чекинато  Колшрајбер. Надал је био бољи од Жеремија Шардија (6:0, 6:1), па је синоћ имао мегдан са Николозом Балашвилијем, а Федерер је након елиминисања Жоаа Сосуе (6:4, 6:3) играо са Борном Ћорићем. Наступ у Риму је завршио Марин Чилић, којег је избацио Јан Ленард Штруф (2:6, 3:6).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана