Ketrin Belis odbila dolare, želi na koledž

Dušan Repija

Njujork - Najveće iznenađenje u prvom kolu ženskog US opena napravila je 15-godišnja Amerikanka Ketrin Belis, koja je savladala finalistu Australijen opena Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 6:1, 4:6, 6:4.

Ovom pobjedom mlada teniserka obezbijedila je novčanu nagradu od 60.000 dolara, ali je istakla da vjerovatno neće uzeti novac, zato što želi da ide na koledž. Ukoliko bi uzela nagradu, prema američkom zakonu postoji opasnost da  izgubi mogućnost da studira i ima stipendiju.

- Mislim da ću definitivno ostati amater za sada, da bih imala otvorene opcije za koledž, u slučaju povrede ili da se nešto desi. Ali, voljela bih da budem profesionalac jednog dana. Zaista ne razmišljam o novčanoj nagradi. Fokusiram se samo na tenis, ne razmišljam o nečemu šta može da se desi poslije meča, posebno ne šta on može da donosi - istakla je Belisova.

Ona je postala i najmlađa teniserka poslije 1996. godine koja je ostvarila pobjedu na nekom grend slemu. Tada je nekada vrlo talentovana Ruskinja Ana Kurnjikova došla do četvrtog kola gdje ju je zaustavila Štefi Graf.

- Ušla sam u meč misleći da će to biti dobro iskustvo, ali nisam ni pomišljala da bih mogla da pobijedim. Ne mogu da opišem kako se osjećam - naglasila je Belis.

Prvu pobjedu na grend slem turnirima u karijeri ostvarila je i srpska teniserka Aleksandra Krunić. Ona je u Njujorku savladala Poljakinju Katažinu Piter sa 6:4, 6:1. Poslije uspješno prebrođenih kvalifikacija, 21-godišnja Srpkinja odigrala je odlično i u prvom kolu, a sada je čeka domaća teniserka Medison Kiz.

Serena Vilijams odlično je počela pohod na treći uzastopni trofej na "Flašing medouzu". Nije dala ni gram šanse mladoj nadi američkog tenisa Tejlor Taunsend, koja stilom igre i fizičkim izgledom podsjeća na veliku šampionku.

Šarapova

Marija Šarapova je u jednom intervjuu na pitanje šta bi promijenila u tenisu dala malo očekivan odgovor.

- Naplaćivala bih igračima medicinski tajm-aut. Tada bismo vidjeli kome je pomoć zaista potrebna, a kome ne. Mogli bismo da zaradimo hiljade dolara - rekla je Šarapova.

Ova izjava vjerovatno ima veze sa Anom Ivanović. Naime, Marija je bila bijesna kada je Ana u Sinsinatiju tokom meča tražila pomoć doktora, baš kada je Ruskinja nizala poene. Ipak, ni Ruskinja nije bez mane, jer je teniserka koja najglasnije vrišti prilikom svakog poena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana