Капело: Ја сам створио Ибрахимовића

Б92
Капело: Ја сам створио Ибрахимовића

Италијански стручњак Фабио Капело рекао је да је он заслужан за то што је Златан Ибрахимовић постао један од најбољих нападача у историји фудбала.

Капело је открио да је то учинио тако што му је пуштао снимке Марка ван Бастена док је био на клупи Јувентуса.

Селектор Русије је двије године сарађивао са шведским фудбалером, од 2006. до 2008. године, и објаснио да је 33-годишњи Ибрахимовић тада био ’небрушени дијамант’.

„Ибра има невјероватан природни таленат и није тешко таквог фудбалера претворити у машину за голове. Било је потребно само објаснити му неке ствари. Све остало је на свакодневним тренинзима, што је нешто на чему је он одувијек радио. Одувијек је радио на томе како да дође до гола. Када је почео, толико је јако ударао лопту, али квалитета није било. Није био ни толико добар у ваздуху, тако да смо на томе радили изнова и изнова и његова је игра је резултат тога", рекао је Капело.

Капело је истакао да је до промјене код Ибрахимовића дошло када му је рекао да има потенцијал да буде као Марко Ван Бастен.

„Једног дана сам га позвао и рекао: ’Добар си једнако као Марко Ван Бастен. Имаш потенцијал да му будеш уз раме, али ћу ти показати како је он то учинио’. Неко ми је направио видео са свим Ван Бастеновим головима. Показао сам му и рекао: ’Никада не прилазиш голу. Ако желиш да постигнеш гол, мораш бити близу гола противника, а ти си увијек далеко. Забављаш се док креираш игру, добар си асистент, али ако желиш да будеш онај који постиже голове, мораш да играш ближе голу", истакао је Капело.

Ибрахимовић је током каријере играо за Малме, Ајакс, Јувентус, Интер, Барселону, Милан и Пари Сен Жермен. У свим тим клубовима и репрезентацији Шведске постигао је више од 300 голова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана