Kaka rasplakao pola stadiona

Srna
Kaka rasplakao pola stadiona

Orlando - Svijetu se predstavio kao dvadesetogodišnjak na meču Mundijala 2002. godine protiv Kostarike kada mu je selektor Brazila Luis Felipe Skolari dao 25 minuta da pokaže šta zna.

Na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji stigao je do trofeja i tako najavio bajkovitu karijeru. Nakon 15 godina igranja na vrhunskom nivou Rikardo Izekson dos Santos Leite, poznatiji kao Kaka, sa suzama u očima rekao je zbogom fudbalu u dresu Orlando sitija.

- Ovo je poseban dan za mene, mnogo sam razmišljao o svemu što sam doživio u Orlandu. Mnogo će mi sve nedostajati, biću zauvijek jedan od navijača Orlanda - rekao je Kaka i rasplakao pola stadiona.

Iako nije uspio da odvede Orlando u plej-of, zauvijek će ostati u srcima navijača koji su ga prihvatili odmah po dolasku prije tri godine kada je osnovan klub za koji je tokom tri sezone upisao 73 meča i 24 gola u MLS ligi. Nekada najbolji igrač svijeta, bio je najplaćeniji fudbaler u SAD sa platom od sedam miliona dolara godišnje, a još nije odlučio da li će nastaviti karijeru jer ima 35 godina. Svojevremeno je izjavio da fudbal za njega više ne predstavlja zadovoljstvo jer se konstantno bori da se oporavi, a njegovo tijelo užasno trpi. U prebogatoj karijeri osvojio je skoro sve što se osvojiti moglo. Jedan je od četvorice fudbalera koji su osvojili Svjetsko prvenstvo (2002), Ligu šampiona (2007) i "Zlatnu loptu" (2007) i posljednji je igrač koji je proglašen najboljim na svijetu prije dominacije Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Rođen je u gradu Gama 1982. godine, a fudbal je počeo ozbiljno da igra u Sao Paulu, za koji je nastupao od 2001. do 2003. kada je prešao u Milan koji ga je primijetio na SP i pratio iduću sezonu. Narednih šest sezona postao je jedan od najboljih igrača koji su ikada nastupali za "rosonere", a u veznom redu je igrao sa Klarensom Sedorfom, Andreom Pirlom, Masimom Ambrozinijem i Đenarom Gatuzom, da bi potom za rekordnih 67 miliona evra prešao u Real Madrid. Vratio se na "San Siro" 2013. godine i ostao sezonu, a potom otišao u Orlando, ali je tokom 2014. boravio u Sao Paulu na pozajmici. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 92 meča i postigao 29 golova.

Vjernik, tviteraš...

Kaka je veoma aktivan član evangelističke hrišćanske crkve kojoj je davao mnogo novca za rad, a aprila 2012. postao je prvi fudbaler kojeg je na "Tviteru" pratilo više od deset miliona ljudi, dok na "Fejsbuku" ima više od 30 miliona pratilaca i nalazi se na petom mjestu iza Ronalda, Mesija, Dejvida Bekama i Nejmara. Bio je oženjen i ima dvoje djece, a blizak je prijatelj sa kolumbijskim napadačem Radamelom Falkaoom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana