Каблови далековода усмртили навијаче Манчестер јунајтеда

Агенције
Каблови далековода усмртили навијаче Манчестер јунајтеда

Калабар - Невјероватна трагедија десила се у Нигерији гдје су навијачи Манчестер јунајтеда погинули за вријеме гледања утакмице њиховог омиљеног клуба са Андерлехтом у оквиру четвртфинала Лиге Европе.

Несрећни људи страдали су од далековода који се налази изнад недовршене куће гдје су гледали сусрет. Усљед невремена каблови су попуцали и кроз кров пали директно на групу навијача. Тачан број погинулих још није утврђен, спекулише се бројкама од седам од 30 људи, али су и преживјели у критичном стању. Јунајтед је на "твитер" профилу изразио жаљење због несреће.

Много муке и зноја морали су да пролију фудбалери Жозеа Муриња да прескоче Андерлехт и пласирају се међу четири најбоље екипе овог масовног такмичења. "Ђаволи" у полуфиналу играју против нападачки оријентисане Селте која је кадра сваком ривалу постићи погодак. Први меч игра се 4. маја на "Балаидосу" у Вигу, а реванш је седам дана касније на "Театру снова". Муриња брину повреде Маркуса Роха и нарочито Златана Ибрахимовића чији наступ у полуфиналу би могао да буде озбиљније угрожен. Екипе никада раније нису међусобно играле, а у Вигу је бивши члан Јунајтеда Ђузепе Роси. Италијан је нажалост повријеђен и пропустиће ове дуеле, али је тренеру Едуарду Берицу на располагању српски везњак Немања Радоја. Стамени Новосађанин један је од најстандарднијих играча Селте и окршај са Полом Погбом и осталим звијездама Јунатеда биће му изазов каријере иако је неколико пута играо против Реала, Атлетика и Барселоне. Ајакс је на волшебан начин избацио Шалке, јер је са играчем мање постигао два гола у продужецима и тако изборио полуфинале. Ривал му је Лион који је преживио пенале у седам серија против Бешикташа чији су трагичари Душко Тошић и Матеј Митровић. Финале Лиге Европи заказано је за 24. мај у предграђу Стокхолма Солни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана