Јокић погодио са 8,5 метара, али остао без финала VIDEO

Б92
Јокић погодио са 8,5 метара, али остао без финала VIDEO

Српски кошаркаш Никола Јокић такмичење "Skills Challenge" на овогодишњем Ол-стару завршио је у полуфиналу, поразом од Кристапса Порзингиса.

Јокић је остао без финала због неочекивано лоших пасова, који су га коштали у наставку полигона – промашио је сва три покушаја и Летонац је имао много времена за одлучујући шут.

Иако је Никола са осам и по метара погодио тројку из трка, Порзингисова лопта је прва прошла кроз обруч и он је добио прилику да се за трофеј бори са Гордоном Хејвордом.

Играч Њујорк Никса је у финалу одиграо фантастично, све је погодио из прве и из ‘Смути кинг центра’ носи фантастичан трофеј.

Момак из Сомбора, који данас слави 22. рођендан, на старту је одмерио снаге са домаћим играчем Ентонијем Дејвисом и нашао се у поприличном заостатку јер је и тада имао проблема са додавањима, док је ривал мету погодио из првог пута.

Ипак, ‘Обрва’ је промашио први шут за три поена, што је Никола искористио и прошао у полуфинале.

Финалиста Хејворд је у првој рунди избацио Џона Вола, једног од најбољих додавача у НБА лиги, а онда је био бољи од прошлогодишњег финалисте Ајзее Томаса, који је претходно елиминисао Девина Букера из Финикса.

Ипак, Порзингис се након побjеда над Демаркусом Казинсем и Јокићем побринуо да пехар остане у рукама високих играча, пошто га је прошле године добио Карл-Ентони Таунс.

Јокић је заблистао је прве вечери Ол-стара у утакмици под називом "Звијезде у успону" – представљао је "Тим свијета" и замало уписао трипл-дабл.

Он је за 21 минут на паркету постигао 12 поена (6/9 из игре) уз 11 скокова и осам асистенција, а имао је и двије украдене лопте, те четири изгубљене.

Ол-стар се наставља такмичењем у брзом шутирању тројки и закуцавању, док ће спектакл заокружити дуел Истока и Запада, у ноћи између недјеље и понедјељка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана