Јокановић увео Макаби у елиту

Агенције
Јокановић увео Макаби у елиту

Тел Авив - Велики успјех направио је српски стручњак Славиша Јокановић, који је са Макабијем успио да избори пласман у Лигу шампиона, након што је у плеј-офу елиминисао Базел.

Многи су били у невјерици када је Јокановић послије избореног пласмана у енглеску Премијер лигу одлучио да напусти Вотфорд. Ипак, сада се испоставило да је донио добру одлуку, пошто ће на јесен са "поносом Израела" играти против најбољих клубова у Европи.

- Сан је остварен. У Лиги шампиона смо - написао је Јокановић на "Твитер" профилу одмах послије великог успјеха.

Ово је други пут да Макаби учествује у елити, а посљедњи пут играли су у сезони 2004/05. Јокановићев тим је у трећем колу и плеј-офу направио два подвига. Макаби је прво избацио Плзењ и то послије пораза у првом мечу на домаћем терену 1:2. Израелци су све надокнадили у реваншу, пошто су славили са 2:0. Већ тада су обезбиједили пласман у групну фазу Лиге Европе, али нису устукнули ни пред дугогодишњим учесником елите Базелом. За елиминацију првака Швајцарске потребно им је било и мало среће. У првом мечу до изједначења су дошли у шестом минуту судијске надокнаде (2:2) и у реваншу су губили, али је човјек одлуке поново био стријелац два гола у Базелу Еран Зехави. Искористио је додавање српског интернационалца Николе Митровића и савладао голмана Базела. Гости су до краја на све начине покушавали да постигну други гол, али су храбри домаћини издржали све налете и заслужено славили.

- Заиста сам поносан због тога што ћемо најбоље тимове и играче Европе довести у Израел. Трудићемо се да се поправимо до групне фазе и имаћемо сјајну јесен. Срећан сам због својих играча, своје породице и навијача. Сада је све ово део историје. Ово је важна ноћ израелског фудбала. Верујем у карактер и дух свог тима, а уз навијаче око себе смо јачи и храбрији - рекао је Јокановић.

Пласман у Лигу шампиона остварио је и загребачки Динамо, који је и у другом мечу био бољи од албанског Скендербега, славећи убједљиву побједу 4:1. Жријеб групне фазе биће одржан данас од 17.45 часова у Ниону.

Резултати

Макаби ТА - Базел 1:1 (Зехави 24 - Зуфи 11), први меч 2:2, Динамо - Скендербег 4:1 (Судани 9, 80, Хоџић 15, Таравел 55 - Ескердиња 10), (2:1), Малме - Селтик 2:0 (Розенберг 23, Бојата 55. аутогол), (2:3), Монако - Валенсија 2:1 (Рађи 17, Елдерсон 75 - Негредо 4), (1:3), Шахтјор - Рапид 2:2 (Марлос 10, Глаткиј 27 - Шауб 13, Хофман 22), (1:0).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана