Joakim Lev: Italijani su mnogo bolji nego 2012

Agencije
Joakim Lev: Italijani su mnogo bolji nego 2012

Trener Njemačke reprezentacije Joakim Lev izjavio je da su Italijani bolji nego što su bili 2012. godine kada su stigli do finala na Evropskom prvenstvu.

Fudbaleri Njemačke i Italije sastali su se u drugom polufinalu šampionata Evrope održanom u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Italijani su bili bolji i pobjedili su Nemce sa 2:1, dok su u finalu poraženi od Španije sa 4:0.

Četiri godine kasnije, ove dvije reprezentacije sastaće se u četvrtfinalu EURO 2016.

"Radujem se ovom meču. Italija je bila impresivna protiv Španije, veoma su dobri u odbrani i odlični su u napadu. Bolji su tim nego 2012. godine", izjavio je trener njemačke reprezentacije Joakim Lev.

Azuri su bili nesavladivi u pobjedama nad Belgijom, Švedskom i Španijom, a koliko su jaki u odbrani, govori podatak da su samo primili gol od Sjeverne Irske na ovom šampionatu.

Nijemcii su spremni za ovaj meč i Levu će na raspolaganju biti svi igrači. Defanzivac Žeremi Boateng se povredio poslije utakmice sa Slovačkom , ali se oporavio i biće spreman za utakmicu.

"Svi igrači su spremni i na raspolaganju su nam. Moram da pohvalim medicinski tim koji odlično obavlja svoj posao. Radili su na oporavku Boatenga koji je postigao prvi gol u meču sa Slovačkom.Oni zaista rade fantastično", rekao je Joakim.

Trener Njemačke zna da ih čeka težak meč, ali i najzanimljivija utakmica koja će odlučiti ko će u polufinale ovog 15. po redu evropskog šampionata.

"Vjerujem svojim igračima, oni se trude i rade naporno na treninzima . Možemo iskoristiti ovaj odmor do utakmice i pripremiti se za meč ", zaključio je Lev.

Utakmica će biti odigrana u nedjelju 3. jula u Bordou od 21 sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana