Јоаким Лев: Италијани су много бољи него 2012

Агенције
Јоаким Лев: Италијани су много бољи него 2012

Тренер Њемачке репрезентације Јоаким Лев изјавио је да су Италијани бољи него што су били 2012. године када су стигли до финала на Европском првенству.

Фудбалери Њемачке и Италије састали су се у другом полуфиналу шампионата Европе одржаном у Пољској и Украјини 2012. године.

Италијани су били бољи и побједили су Немце са 2:1, док су у финалу поражени од Шпаније са 4:0.

Четири године касније, ове двије репрезентације састаће се у четвртфиналу ЕУРО 2016.

"Радујем се овом мечу. Италија је била импресивна против Шпаније, веома су добри у одбрани и одлични су у нападу. Бољи су тим него 2012. године", изјавио је тренер њемачке репрезентације Јоаким Лев.

Азури су били несавладиви у побједама над Белгијом, Шведском и Шпанијом, а колико су јаки у одбрани, говори податак да су само примили гол од Сјеверне Ирске на овом шампионату.

Нијемции су спремни за овај меч и Леву ће на располагању бити сви играчи. Дефанзивац Жереми Боатенг се повредио послије утакмице са Словачком , али се опоравио и биће спреман за утакмицу.

"Сви играчи су спремни и на располагању су нам. Морам да похвалим медицински тим који одлично обавља свој посао. Радили су на опоравку Боатенга који је постигао први гол у мечу са Словачком.Они заиста раде фантастично", рекао је Јоаким.

Тренер Њемачке зна да их чека тежак меч, али и најзанимљивија утакмица која ће одлучити ко ће у полуфинале овог 15. по реду европског шампионата.

"Вјерујем својим играчима, они се труде и раде напорно на тренинзима . Можемо искористити овај одмор до утакмице и припремити се за меч ", закључио је Лев.

Утакмица ће бити одиграна у недјељу 3. јула у Бордоу од 21 сат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана