Jezik Murinja koštao 135.500 funti

Agencije
Jezik Murinja koštao 135.500 funti

London - Trener Čelzija Žoze Murinjo zaradio je desetu, jubilarnu kaznu u karijeri i zbog toga spada u red najkontroverznijik stručnjaka koji svojim ponašanjem i izjavama van terena izaziva lavinu komentara i osuda.

Prvu kaznu za nedolično ponašanje Murinjo je zaradio 2005. godine nakon dolaska iz Porta na klupu "plavaca". Tada je na utakmici Lige šampiona protiv Barselone bio suspendovan za naredni meč. Sljedeći ispad desio se četiri godine kasnije kada je na klupi Intera zaradio meč suspenzije i 13.500 funti zbog protesta kod sudije. Godinu kasnije, nakon isključenja dva igrača "neroazura" Valtera Samjuela i Ivana Kordobe protiv Sampdorije, Murinjo je rukama simulirao hapšenje i kritikovao djelioce pravde, zbog čega je zaradio tri utakmice zabrane vođenja, a novčana kazna iznosila je 35.000 funti. Incidenti su se nakon toga samo redali. U novembru iste godine isključen je i kažnjen na dva susreta zbog korišćenja pogrdnih izraza upućenih sudijama tokom utakmice Kupa kralja između Real Madrida, kojeg je vodio te sezone, protiv Mursije. Nije prošlo ni mjesec od tog događaja, a "posebni" je već bio suspendovan na dva meča zbog sugerisanja Serhiju Ramosu i Čabiju Alonsu da treba da dobiju po žuti karton u utakmici Lige šampiona protiv Ajaksa. Uslijedila je utakmica protiv Barselone 2011. godine i kazna od pet utakmica i 44.000 funti zbog kontroverznih komentara. U oktobru te godine protiv istog rivala Portugalac je dobio dvije utakmice suspenzije. Nakon tri godine i povratka na "Stemford bridž", 2014. godine kažnjen je sa 8.000 funti zbog prigovora sudiji zbog isključenja Ramiresa protiv Aston Vile. Murinjo je bio olakšan za dodatnih 10.000 funti samo mjesec kasnije kada je sarkastično čestitao delegatima utakmice nakon poraza Čelzija od Sanderlenda. Posljednju kaznu Portugalac je zaradio ovog januara kada je nakon neriješenog ishoda sa Sautemptonom izjavio da se u Engleskoj vodi kampanja protiv Čelzija i tom prilikom zaradio 25.000 funti kazne.

Murinjo i Srbi

Murinjo je često u timovima koje je vodio imao srpske igrače pored sebe. Jedan od njih je i Mateja Kežman, kojeg je trenirao u svom prvom mandatu sa "plavcima". Sa Dejanom Stankovićem i milanskim Interom se okitio titulom najboljeg u Evropi. Dolaskom po drugi put na "Stemford bridž" čekao ga je Branislav Ivanović u kojeg ima neizmjerno povjerenje, a za drugog Srbina u ekipi Nemanju Matića izjavio je da je fudbalski džin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana