Језик Мурињa коштао 135.500 фунти

Агенције
Језик Мурињa коштао 135.500 фунти

Лондон - Тренер Челзија Жозе Мурињо зарадио је десету, јубиларну казну у каријери и због тога спада у ред најконтроверзнијик стручњака који својим понашањем и изјавама ван терена изазива лавину коментара и осуда.

Прву казну за недолично понашање Мурињо је зарадио 2005. године након доласка из Порта на клупу "плаваца". Тада је на утакмици Лиге шампиона против Барселоне био суспендован за наредни меч. Сљедећи испад десио се четири године касније када је на клупи Интера зарадио меч суспензије и 13.500 фунти због протеста код судије. Годину касније, након искључења два играча "нероазура" Валтера Самјуела и Ивана Кордобе против Сампдорије, Мурињо је рукама симулирао хапшење и критиковао дјелиоце правде, због чега је зарадио три утакмице забране вођења, а новчана казна износила је 35.000 фунти. Инциденти су се након тога само редали. У новембру исте године искључен је и кажњен на два сусрета због коришћења погрдних израза упућених судијама током утакмице Купа краља између Реал Мадрида, којег је водио те сезоне, против Мурсије. Није прошло ни мјесец од тог догађаја, а "посебни" је већ био суспендован на два меча због сугерисања Серхију Рамосу и Чабију Алонсу да треба да добију по жути картон у утакмици Лиге шампиона против Ајакса. Услиједила је утакмица против Барселоне 2011. године и казна од пет утакмица и 44.000 фунти због контроверзних коментара. У октобру те године против истог ривала Португалац је добио двије утакмице суспензије. Након три године и повратка на "Стемфорд бриџ", 2014. године кажњен је са 8.000 фунти због приговора судији због искључења Рамиреса против Астон Виле. Мурињо је био олакшан за додатних 10.000 фунти само мјесец касније када је саркастично честитао делегатима утакмице након пораза Челзија од Сандерленда. Посљедњу казну Португалац је зарадио овог јануара када је након неријешеног исхода са Саутемптоном изјавио да се у Енглеској води кампања против Челзија и том приликом зарадио 25.000 фунти казне.

Мурињо и Срби

Мурињо је често у тимовима које је водио имао српске играче поред себе. Један од њих је и Матеја Кежман, којег је тренирао у свом првом мандату са "плавцима". Са Дејаном Станковићем и миланским Интером се окитио титулом најбољег у Европи. Доласком по други пут на "Стемфорд бриџ" чекао га је Бранислав Ивановић у којег има неизмјерно повјерење, а за другог Србина у екипи Немању Матића изјавио је да је фудбалски џин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана