Извучене групе Лиге Европе

Агенције
Извучене групе Лиге Европе

Салцбург и Селтик, Фенер и Динамо Загреб, Арсенал и Спортинг, Олимпијакос и Милан, Лацио и Марсеј, Челси и ПАОК спојио је жријеб у групама Лиге Европе.

Врло занимљина љубитељима фудбала у Србији биће Група Х у којој ће међусобне дуеле водити неколико српских фудбалера.

Сергеј Милинковић-Савић предводиће Лацио против Олимпика из Марсеја који је у петак представио Немању Радоњића и њемачког Ајнтрахта у којем су Филип Костић, Мијат Гаћиновић и Лука Јовић.

Интересантна је и Група Л у којој ће борби са Челсијем водити ПАОК Александра Пријовића те “српски” Видеотон који с клупе предводи Марко Николић, а на терену су Данко Лазовић и браћа Марко и Стефан Шћеповић. 

Лондонски Арсенал ће играти против Спортинга из Лисабона за који играју Радосав Петровић и Немања Гудељ, италијански великан Милан је у групи са Олимпијакосом и Бетисом, Бешикташ је имао среће јер је добио групу са Генком, Малмеом и Сарпсборгом, Севиља ће се борити са Краснодаром.

Ипак, најзанимљивија група за љубитеље фудбала у нашем региону биће група Д у којој ће се борити загребачки Динамо. Плави ће копља укрштати с Андерлехтом, Фенербахчеом и Спартаком из Трнаве. 

Звезда је “послала” Салцбург у веома тешку групу са Селтиком, Лајпцигом и Росенборгом, а занимљиво звучи група у којој ће битке водити Виљареал, Спартак Москва, Глазгов Ренџерс и Рапид Беч. 

Нешто мање пажње привлаче дуели Динама из Кијева, Астана, Рена и Јаблонеца, док Бајер Леверкузен не би требало да има превише тежак посао у конкуренцији Лудогореца, Цириха и кипарског АЕК-а из Ларнаке. 

Групна фаза ЛЕ почиње 20. септембра, посљедње коло је 13. девембра. Шеснаестина финале је у фебруару, осмина финала у марту, четвртфинале у априлу, полуфинале почетком маја, а финале 29. маја у Бакуу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана