Играчи иду за новцем, не слушају своје срце

Агенције
Играчи иду за новцем, не слушају своје срце

Рим - Нема данас много спортиста који прате своје срце. Да сам мислио само о новцу, отишао бих из Роме још прије десет година. За мене је страст најважнија, рекао је Франческо Тоти.

На прсте руку можете избројати спортисте као што је Тоти. Цијелу каријеру, 29 година, игра у Роми којој је дао срце, душу и тијело. Могао је да оде гдје год је желио, али је љубав према "вучици" већа од нечијих милиона. Зато га навијачи Роме гледају као бога. Ријетко излази на улице Вјечног града, а када се то деси, настаје помама. Излизана је прича да је фудбал одавно постао бизнис и да је новац преузео потпуну контролу. Вјерност, оданост и посвећеност једном клубу је мисаона именица, а јунаци попут Тотија, Алесандра дел Пјера, Стивена Џерарда или Џона Терија полако, али сигурно ишчезавају. Италију ових дана тресе трансфер бомба јер је Гонзало Игуаин напустио Наполи и прешао у редове највећег конкурента Јувентуса за огромних 94,7 милиона евра. Напуљ је у шоку, контроверзни власник клуба Аурелио де Лаурентис "бљује ватру", док је овај потез Аргентинца осудио његов земљак и икона Наполија Дијего Армандо Марадона. Ситуација у данашњем фудбалу неразумљива је Тотију, али је свјестан да је новац основни кривац.

- Погледајте шта се сада догодило са Игуаином. То је катастрофа, али је са друге стране нормално. Странац у Италији пређе у други тим ако му се понуди више новца. Нема много странаца као што је Марадона који је показао љубав. Фудбалери су данас као номади. Они прате новац, не своје срце. Можда је то и главна разлика између мене и свих осталих - рекао је Тоти.

Јувентус је овог љета у центру пажње европске фудбалске јавности. Осим овог бомбастичног трансфера Игуаина, успјели су из Роме да доведу Миралема Пјанића, док се мјесецима прича о одласку Пола Погбе који би могао да обори све рекорде по висини обештећења.

- Сада је у центру свега новац. Играчи чешће мијењају тимове да би више зарадили. Навијачи долазе на стадионе како би се забавили и како би гледали фудбалере који су увијек у истом тиму. Они не очекују да ће их неко издати - рекао је Тоти.

А издаја је било, посљедња у низу је ова Игуаинова. Навијачи Барселоне гађали су Луиса Фига свињском главом када је први пут са Реалом гостовао на "Ноу кампу", Роналдо је каменован када је напуштао Интер, а на нашим просторима као земљотрес је одјекнуо трансфер бившег голмана и капитена Црвене звезде Владимира Стојковића у Партизан.

Неки играчи се могу купити новцем, али је само један Принц Рима. 

Игуаин стигао у Торино

Најскупље појачање у историји Јувентуса Гонзало Игуаин стигао је у Торино на љекарске прегледе и требало је да потпише уговор.

- Драго ми је да сам дошао у Јувентус и што почињем нову авантуру. Тренутно само размишљам о томе како да се што прије уклопим и дам све од себе. Срећан сам што ћу у нападу играти са Паулом Дибалом, надам се да ћемо освојити Лигу шампиона - рекао је Игуаин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана