Хрватска након преокрета савладала Азербејџан

Агенције
Хрватска након преокрета савладала Азербејџан

Фудбалери Хрватске побједом су кренули у борбу за Еуро 2020.

Хрватска је резултатом 2:1 славила против Азербајџана, репрезентације коју води Никола Јурчевић.

Гости су повели голом Шејдајева у 19. минуту након велике грешк хрватске одбране. Шејдајев је сломио збуњеног Ћалету-Цара и сјајним ударцем од стативу забио за 0:1. 

Хрвати су изједначили у 43. минуту након одличног убачаја на прву стативу. Из гужве је најспретнији био Борна Баришић који је закуцао за 1:1.

Сјајан гол за преокрет и побједу постигао је Крамарић у 80. минуту. Најприје је извртио Медведева, а онда фантастичним ударцем са лијеве стране са 16 метара у супротни угао савладао голмана гостију.

У истој групи Словачка је поразила Мађарску са 2:0 головима Дуде и Руснака, а слободна је била екипа Велса. Побједу на старту квалификација забиљежила је у Белгија која је са 3:1 савладала Русију. Тиелеманс је у 15. минути довео домаће у водство, Черyшев је поравнао само минуту након тога, а онда Хазард с бијеле тачке први и из игре другим голом у 88. минути доноси побједу својој екипи.

У истој групи Кипар је у раније одиграној утакмици поразио Сан Марино са 5:0, док Казахстан савладао Шкотску са 3:0.

Холандија је резултатом 4:0 поразила Бјелорусију на свом терену те су тако наставили са сјајним играма, а да ће доћи до побједе било је јасно већ у првом минуту када је Депај искористио грешку гостујуће одбране и погодио за 1:0. Вајналдум је у 21. минуту повисио на 2:0, Депај са бијеле тачке ријешио питање побједника у 55. минуту, а коначних 4:0 поставио је Ван Дајк у 86. минуту.

Важна три бода освојила је и Пољска која је с минималних 1:0 поразила Аустрију у гостима, а побједу им је донио сјајни Пиатек само девет минута након што је ушао на терен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана