Het-trik Džeke u pobjedi Rome, Real sa igračem više pao u Moskvi

Agencije
Het-trik Džeke u pobjedi Rome, Real sa igračem više pao u Moskvi

Fudbaleri Rome, moskovske CSKA i Benfike ostvarili su pobjede u drugom kolu grupne faze Lige šampiona, dok su preostale tri utakmice završene bez pobjednika.

Roma je kod kuće bila neumoljiva i sa 5:0 savladala Plzen. Džeko je načo mrežu protivnika u 4. minutu, a bh. reprezentativac je duplirao prednost u 40. Na 3:0 povećao je Under u 64. minutu, a za 4:0 mrežu trese Klojvert u 73. Tačku na i stavlja “dijamant” novim pogotkom u drugom minutu sudijske nadoknade.

Ovo je prva pobjeda Rome i dijeli drugo mjesto sa svojim “dželatom” iz prvog kola Realom iz Madrida koji je na gostovanju CSKA u Moskvi poražen minimalnim rezultatom i to sa igračem više jer su Rusi tri minuta igrali bez Akinfejeva koji je dobio drugi žuti karton. ”Kraljeve” je šokirao Vlašić već u drugom minutu i donio svojoj ekipi 3 boda i vrh tabele, jer je rezultat do kraja ostao nepromijenjen.

Benfika je sa igračem manje uspjela da nadigra AEK i sa 3:2 došla do pobjede. Vodili su Portugalci 2:0 na poluvremenu, a Dias je u četvrtom minutu sudijske nadoknade prvog dijela ostavio ekipu na cjedilu jer je dobio drugi žuti karton. Seferović je već u šestom donio prednost svom timu, a na 0:2 je povećao Grimaldo.

Ipak, u drugom dijelu AEK se vraća. Klonaridis pogađa za 1:2 u 53. a potom i deset minuta kasnije za 2:2. Konačan rezultat i tri boda portugalskoj ekipi donosi Semedo u 74. minutu. Benfika je ovom pobjedom došla do prvih bodova, dok je AEK i dalje ostao na dnu sa nulom.

Sa druge strane Ajaks je priredi malo iznenađenje i remizirao sa Bajernom 1:1 i sa četiri boda došao na vrh tabele koliko imaju i Bavarci. Nijemci su do prednosti došli u 4. minutu preko Humelsa, a izjednačio je Mazrui u 22. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Šahtjor je na gostovanju Lionu prokockao veliku prednost i propustio priliku da kući sa tri boda. Pred kraj prvog dijela, tačnije u 44. minutu gosti dolaze do prednosti preko Moraesa, koji je ponovo pogodio i uduplao prednost Šahtjora u 55. minutu. Na 1:2 smanjuje Dembele u 70. a samo dva minuta kasnije izjednačuje Duboa i postavlja konačnih 2:2. Lion je prvi u grupi F sa četiri boda ispred Mančester Sitija koji je ranije sa 1:2 savladao Hofenhajm, dok Šahtjor treći sa dva boda, jednim više od Nijemaca.

Jedina utakmica betz golova odigrana je u mančesteru gdje je Junajted remizirao sa Valensijom. Mančester je drugi u grupi H sa četiri boda, dva manje od Juventusa, dok je Valensija treća sa dva boda. Posljednji je Jang Bojs bez bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana