Хет-трик Џеке у побједи Роме, Реал са играчем више пао у Москви

Агенције
Хет-трик Џеке у побједи Роме, Реал са играчем више пао у Москви

Фудбалери Роме, московске ЦСКА и Бенфике остварили су побједе у другом колу групне фазе Лиге шампиона, док су преостале три утакмице завршене без побједника.

Рома је код куће била неумољива и са 5:0 савладала Плзен. Џеко је начо мрежу противника у 4. минуту, а бх. репрезентативац је дуплирао предност у 40. На 3:0 повећао је Ундер у 64. минуту, а за 4:0 мрежу тресе Клојверт у 73. Тачку на и ставља “дијамант” новим поготком у другом минуту судијске надокнаде.

Ово је прва побједа Роме и дијели друго мјесто са својим “џелатом” из првог кола Реалом из Мадрида који је на гостовању ЦСКА у Москви поражен минималним резултатом и то са играчем више јер су Руси три минута играли без Акинфејева који је добио други жути картон. ”Краљеве” је шокирао Влашић већ у другом минуту и донио својој екипи 3 бода и врх табеле, јер је резултат до краја остао непромијењен.

Бенфика је са играчем мање успјела да надигра АЕК и са 3:2 дошла до побједе. Водили су Португалци 2:0 на полувремену, а Диас је у четвртом минуту судијске надокнаде првог дијела оставио екипу на цједилу јер је добио други жути картон. Сеферовић је већ у шестом донио предност свом тиму, а на 0:2 је повећао Грималдо.

Ипак, у другом дијелу АЕК се враћа. Клонаридис погађа за 1:2 у 53. а потом и десет минута касније за 2:2. Коначан резултат и три бода португалској екипи доноси Семедо у 74. минуту. Бенфика је овом побједом дошла до првих бодова, док је АЕК и даље остао на дну са нулом.

Са друге стране Ајакс је приреди мало изненађење и ремизирао са Бајерном 1:1 и са четири бода дошао на врх табеле колико имају и Баварци. Нијемци су до предности дошли у 4. минуту преко Хумелса, а изједначио је Мазруи у 22. До краја се резултат није мијењао.

Шахтјор је на гостовању Лиону прокоцкао велику предност и пропустио прилику да кући са три бода. Пред крај првог дијела, тачније у 44. минуту гости долазе до предности преко Мораеса, који је поново погодио и удуплао предност Шахтјора у 55. минуту. На 1:2 смањује Дембеле у 70. а само два минута касније изједначује Дубоа и поставља коначних 2:2. Лион је први у групи Ф са четири бода испред Манчестер Ситија који је раније са 1:2 савладао Хофенхајм, док Шахтјор трећи са два бода, једним више од Нијемаца.

Једина утакмица бетз голова одиграна је у манчестеру гдје је Јунајтед ремизирао са Валенсијом. Манчестер је други у групи Х са четири бода, два мање од Јувентуса, док је Валенсија трећа са два бода. Посљедњи је Јанг Бојс без бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана