Haos u Danskoj zbog manjih premija

B92
Haos u Danskoj zbog manjih premija

Reprezentativci Danske, rivala Srbije u kvalifikacijama za EURO 2016, pobunili su se protiv nacionalnog saveza zbog smanjenja premija za 17%.

Danski fudbaleri su optužiti čelnike saveza (DBU) da ih pravi budalama, nakon što su odlučili da smanje premije i planiraju da ponište kolektivni ugovor, te potpisuju pojedinačne.

Lokalni mediji spekulišu da će najbolji igrači čak da otkažu predstojeće nastupe u nacionalnom timu, a očekuju ih mečevi sa SAD i Francuskom, prije okršaja sa Srbijom u junu u kvalifikacijama za EP.

"Mislim da čelnici DBU žele da naprave budalama igrače, navijače i sponzore. Čudno je što je DBU na pregovore poslao ljude koji ne mogu da pregovaraju. Gubimo vrijeme svi", rekao je vezni igrač Atletika Vilijam Kvist.

Još veći bijes na FS Danske iskazao je kapiten reprezentacije Danijel Ager, bivši štoper Liverpula, koji se ljetos vratio u Brendbi.

"Neshvatljivo je da oni najavljuju da žele sastanak, a onda ne žele da pregovaraju o kolektivnom ugovoru, odbijaju sve naše predloge. Ne može se raskinuti kolektivni ugovor", rekao je Ager.

Prethodni sporazum, koji rukovodi plaćanje i bonuse igraša seniorske muške i ženske selekcije, kao u U-21 timova, istekao je prošlog ljeta, ali je nekoliko puta produžavan, posljednji put u januaru 2015.

"Zaboravite ideju pojedinačnih ugovora, to se neće dogoditi", rekao je igrač francuskog Gengama Lars Jakobsen.

Reprezentacija Danske će 25. marta dočekati SAD u prijateljskom meču u Orhusu, a DBU je već saopštio da igrači koji se ne budu slagali sa novim uslovima neće biti pozvani u tim.

Danska je trenutno lider grupe I kvalifikacija za EURO 2015. sa sedam bodova iz četiri utakmica, Portugalija ima šest, Albanija četiri, a Srbija i Jermenija po jedan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana