Хаос у Данској због мањих премија

Б92
Хаос у Данској због мањих премија

Репрезентативци Данске, ривала Србије у квалификацијама за ЕУРО 2016, побунили су се против националног савеза због смањења премија за 17%.

Дански фудбалери су оптужити челнике савеза (ДБУ) да их прави будалама, након што су одлучили да смање премије и планирају да пониште колективни уговор, те потписују појединачне.

Локални медији спекулишу да ће најбољи играчи чак да откажу предстојеће наступе у националном тиму, а очекују их мечеви са САД и Француском, прије окршаја са Србијом у јуну у квалификацијама за ЕП.

"Мислим да челници ДБУ желе да направе будалама играче, навијаче и спонзоре. Чудно је што је ДБУ на преговоре послао људе који не могу да преговарају. Губимо вријеме сви", рекао је везни играч Атлетика Вилијам Квист.

Још већи бијес на ФС Данске исказао је капитен репрезентације Данијел Агер, бивши штопер Ливерпула, који се љетос вратио у Брендби.

"Несхватљиво је да они најављују да желе састанак, а онда не желе да преговарају о колективном уговору, одбијају све наше предлоге. Не може се раскинути колективни уговор", рекао је Агер.

Претходни споразум, који руководи плаћање и бонусе играша сениорске мушке и женске селекције, као у У-21 тимова, истекао је прошлог љета, али је неколико пута продужаван, посљедњи пут у јануару 2015.

"Заборавите идеју појединачних уговора, то се неће догодити", рекао је играч француског Генгама Ларс Јакобсен.

Репрезентација Данске ће 25. марта дочекати САД у пријатељском мечу у Орхусу, а ДБУ је већ саопштио да играчи који се не буду слагали са новим условима неће бити позвани у тим.

Данска је тренутно лидер групе И квалификација за ЕУРО 2015. са седам бодова из четири утакмица, Португалија има шест, Албанија четири, а Србија и Јерменија по један.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана