Hamilton najbrži, Rozberg ga prati

B92
Hamilton najbrži, Rozberg ga prati

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je ubjedljivo najbolje vrijeme dana na treninzima pred 12. trku sezone Formule 1, Veliku nagradu Belgije.

Hamilton je najbrži krug na legendarnoj stazi "Spa Frankoršamp" kompletirao u vremenu od 1:49.189 minuta i šest desetinke iza sebe ostavio je svog timskog kolegu Nika Rozberga.

Treće mjesto zauzeo je Fernando Alonso u Ferariju, koji je imao sedam i po desetinki zaostatka u odnosu na Hamiltona, a ujedno je posljednji vozač koji je bio unutar sekunde od Britanca.

U odnosu na prvi trening, na kojem je Rozberg bio desetinku ispred Hamiltona, popodnevni je dao drugačiju sliku. U jednom trenutku je na stazi istaknuta crvena zastavica zbog incidenta u kojem je bio umješan vozač Lotusa Pastor Maldonado. Pored Venecuelanca, velike probleme imao je i branilac titule Sebastijan Fetel, koji je presjedio trening, pošto je zbog kvara na prvom treningu morao da mu bude zamijenjen motor.

Iza Hamiltona, Rozberga i Alonsa, našao se Felipe Masa u Vilijamsu, a slijedili su ga vozač Meklarena Dženson Baton i timski kolega Valteri Botas. Vozač Toro Rosa Danil Kvjat je imao sedmo vrijeme, ispred Danijela Rikarda u bolidu Red Bula, drugog vozača Meklarena Kevina Magnusena i Nika Hilkenberga u bolidu Fors Indije.

Velika nagrada Belgije označava kraj ljetnje pauze u Formuli 1, a nju kao vodeći dočekuje Rozberg, koji u generalnom plasmanu ima 11 bodova više od Hamiltona.

Posljednji trening na "Spa Frankoršampu" vozi se u subotu od 11 časova, dok su kvalifikacije tri sata kasnije. Velika nagrada Belgije startuje u nedjelju u standardnom evropskom terminu, od 14 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana