Gštad: Troicki sigurno do četvrtfinale

B92
Gštad: Troicki sigurno do četvrtfinale

Srpski teniser Viktor Troicki pobedio je u drugom kolu turnira u Gštadu sa Andreja Golubjeva rezultatom 6:3, 6:4 i plasirao se u četvrtfinale.

Nekada 12. teniser na ATP listi se vratio na teren poslije suspenzije zbog kršenja pravila o doping kontroli, a u prvom susretu u Gštadu savladao je Dominika Tijema.

Troicki je išao od očaja do sjaja u prvom setu, malo je nedostajalo da izgubi prvi gem, ali je potom vezao tri bez izgubljenog poena. U drugom nije uspijevao da uzme brejk protivniku, sve do devetog gema.

Troicki je veoma nesigurno počeo meč, protivniku je dozvolio čak tri brejk lopte pri svom prvom servis gemu, ali je uspio da sa četiri uzastopna poena spreči gubitak servisa.

Nešto sporiji ulazak u meč nije uticao na Troickog, poslije izjednačenja slijedeća tri gema je dobio bez izgubljenog poena, ostvario jedan brejk i poveo sa 4:1.

Troicki je imao priliku da završi set, ostvario novi brejk, međutim u sljedećem je Golubjev uzvratio i smanjio na 5:2. Srpski teniser je imao i jednu set loptu, ali je Kazahstanac sa tri uzastopna poena produžio set, a potom i rešio sliedeći u svoju korist, 5:3.

Ipak, to je bilo sve od pokušaja Golubjeva, Troicki je u slijedećem servis gemu bio siguran i poveo sa 1:0, poslije tačno pola sata igre. U prva četiri gema drugog sijeta oba tenisera su imala po dvije brejk lopte, međutim nisu uspijeli da ih iskoriste, 2:2.

Sve do devetog gema teniseri su održavali svoj servis, a onda je Troicki napravio brejk i stigao do prilike da servira za drugi set, 5:4. Teže od očekivanog Troicki je stigao do finalnog gema, tek četvrtu meč loptu je iskoristio i plasirao se u četvrtfinale gdje će se sastati sa pobjednikom duela između Jan-Lenard Štrufa i Fernanda Verdaska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana