Гштад: Троицки сигурно до четвртфинале

Б92
Гштад: Троицки сигурно до четвртфинале

Српски тенисер Виктор Троицки победио је у другом колу турнира у Гштаду са Андреја Голубјева резултатом 6:3, 6:4 и пласирао се у четвртфинале.

Некада 12. тенисер на ATP листи се вратио на терен послије суспензије због кршења правила о допинг контроли, а у првом сусрету у Гштаду савладао је Доминика Тијема.

Троицки је ишао од очаја до сјаја у првом сету, мало је недостајало да изгуби први гем, али је потом везао три без изгубљеног поена. У другом није успијевао да узме брејк противнику, све до деветог гема.

Троицки је веома несигурно почео меч, противнику је дозволио чак три брејк лопте при свом првом сервис гему, али је успио да са четири узастопна поена спречи губитак сервиса.

Нешто спорији улазак у меч није утицао на Троицког, послије изједначења слиједећа три гема је добио без изгубљеног поена, остварио један брејк и повео са 4:1.

Троицки је имао прилику да заврши сет, остварио нови брејк, међутим у сљедећем је Голубјев узвратио и смањио на 5:2. Српски тенисер је имао и једну сет лопту, али је Казахстанац са три узастопна поена продужио сет, а потом и решио слиедећи у своју корист, 5:3.

Ипак, то је било све од покушаја Голубјева, Троицки је у слиједећем сервис гему био сигуран и повео са 1:0, послије тачно пола сата игре. У прва четири гема другог сијета оба тенисера су имала по двије брејк лопте, међутим нису успијели да их искористе, 2:2.

Све до деветог гема тенисери су одржавали свој сервис, а онда је Троицки направио брејк и стигао до прилике да сервира за други сет, 5:4. Теже од очекиваног Троицки је стигао до финалног гема, тек четврту меч лопту је искористио и пласирао се у четвртфинале гдје ће се састати са побједником дуела између Јан-Ленард Штруфа и Фернанда Вердаска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана