Grčka prepreka do polufinala

Agencije
Grčka prepreka do polufinala

Budimpešta - Vaterpolisti Srbije večeras od 20.30 časova protiv Grčke boriće se za polufinale na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

"Delfinima" se u posljednjem kolu po grupama sve poklopilo. Mađari su savladali Hrvate, Grci i Italijani su remizirali, tako da je Srbija u četvrtfinalu dobila ono što je željela - Grčku. Na ovaj način u ovom dijelu takmičenja zaobišli su uvijek neugodne Italijane, ali i domaćina Mađarsku u eventualnom polufinalu.

"Delfini" su apsolutni favoriti protiv "helena" i ne bi trebalo da imaju većih problema sa njima. Međutim, Srbija je u grupama igrala dosta loše u napadu i moraće poraditi na tom segmentu igre.

- Sada stiže pravo takmičenje. Nebitno je ko nam je protivnik. Najbitniji smo mi sami. Kada igramo kako treba, sve je u našim rukama. Položili smo ispit protiv Španije. Igra u odbrani je odlična, ali u napadu još nešto treba popraviti. Ispucali smo sve kredite - rekao je najbolji vaterpolista Srbije Filip Filipović.

Reprezentacija Crne Gore čeka pobjednika ovog meča, tako da Srbija ima dobru priliku da se nađe u finalu i da pokuša da odbrani zlato iz Ajndhovena od prije dvije godine. Grci su dobro odigrali u grupi A i ostvarili tri pobjede, remi i poraz. Istina, selekcije u ovoj grupi su bile dosta slabije od onih iz B grupe, ali remi sa Italijanima pokazuje da ih ne treba prerano otipsati. Ključni igrač Grčke je Janis Funtulis, koji je do sada postigao deset golova.

- Imali smo jako tešku seriju sa tri jake utakmice. Bilo je zahtevno i fizičko i emotivno. Radujemo se jer smo se digli. Od poraza preko remija do pobede. Sada imamo još tri utakmice, pucamo na finale kao cilj - kazao je bek Srbije Stefan Mitrović.

Parovi

Pored meča Srbija - Grčaka danas će biti odigran još jedan meč četvrtfinala i to između Italije i Hrvatske od 19 časova. Takođe danas počinje razigravanje za pozicije od sedmog do dvanaestog mjesta. U tim duelima sastaće se Rusija - Njemačka (16) i Gruzija - Francuska (17.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana