Горан Иванишевић вјерује да Новак Ђоковић има добар жријеб

Агенције
Горан Иванишевић вјерује да Новак Ђоковић има добар жријеб

Париз - Сензационални побједник Вимблдона 2001. године, а сада тренер најбољег тенисера Хрватске Марина Чилића, Горан Иванишевић, вјерује да је Новаку Ђоковићу боље што се у четвртфиналу састаје са Рафаелом Надалом, него да је жријеб одлучио другачије.

Надал је деветоструки освајач другог гренд слема сезоне и бранилац титуле, али је због лоших игара у посљедње вријеме пао на седмо мјесто АТП листе, те захваљујући одустајању Милоша Раонића постао шести носилац. То га је спојило са најбољим играчем свијета много раније, што је било очекивао на почетку сезоне.

- Да ми је прије годину неко рекао да ће Ђоковић и Надал играти у четвртфиналу, мислио бих да је тотално полудио, али ето, десило се. Новак апсолутно доминира мушким тенисом, подигао је све на виши ниво. Никада до сада није био искључиви фаворит да освоји Ролан Гарос, а та његова улога доста је изражена ове сезоне. По мом мишљењу, за Новака је много боље да игра прије са Надалом него касније. Ово је најбоља могућа ситуација за Новака што се тиче жријеба, да је могло и раније, било би још боље, али не може - рекао је Иванишевић у разговору за Б92.

Хрват је затим изанализирао жријеб и највеће препреке за Ђоковића на путу до једине титуле која му недостаје.

- Надал се наравно не смије отписати, освојио је овај турнир девет пута и овдје се осјећа као код куће. Енди Мареј је такође међу фаворитима. Када је ријеч о Роџеру Федереру, жријеб му је добар, али је он увијек добар онолико колико играш добро, ако играш лоше, не вриједи ти никакав жријеб. Федерер види своју прилику, а велика ствар код њега јесте што он увијек искористи те шансе да дође далеко, до полуфинала или финала, а онда је све могуће. Ипак, по мени је фаворит број један Новак и било би лијепо да освоји титулу која му недостаје - рекао је Иванишевић.

Њему и његовом пулену ове године не иде баш најбоље, али остаће упамћен посљедњи гренд слем у 2014. години, УС опен, на којем је Чилић отишао до краја и постао послије свог тренера други Хрват са гренд слем титулом.

- Допада ми се улога тренера, поготово када Марин игра добро, онда је све лакше. Пружио ми је шансу прошле године и "кликнули" смо одлично. Могу с њим да попричам, да спремимо меч, али када сједнем на столицу, постајем гледалац као и сви други и нема ту много помоћи. Нисам тип као Иван Лендл, који држи све у себи, волим мало емоције да покажем. Волим што сам тренер и драго ми је што је доста мојих бивших колега сада међу тренерима - Борис Бекер, Серхи Бругера, Мајкл Ченг, Стефан Едберг - закључио је Иванишевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана