Golman iz Srpca 124 puta branio u prvenstvu Ruminije

Dejan Jovičić
Golman iz Srpca 124 puta branio u prvenstvu Ruminije

Bukurešt - Golman rumunskog CSMS Jašija Branko Grahovac postao je drugi strani golman u istoriji rumunskog šampionata sa najvećim brojem odigranih utakmica pošto je oborio rekord bivšeg golmana Pandurija Adnana Guše.

Grahovac je proteklog vikenda protiv Targu Mureša odigrao 124. utakmicu u rumunskoj Prvoj ligi i tako pretekao Gušu koji je u proteklih osam godina bio na drugom mjestu ove liste sa 123 odigrane utakmice. Ispred momka rođenog u Srpcu je još samo Portugalac Pedro Mingote, koji je aktuelni golman Pandurija i koji iza sebe ima 128 odigranih utakmica u dresu ovog kluba.

- Mislim da imam velike šanse da oborim ovaj rekord, jer Mingote nije branio u posljednjem kolu i ukoliko sve češće bude na klupi, mogao bih ispisati novu stranicu istorije u rumunskom fudbalu - smatra Grahovac.

On je do sada oborio nekoliko rekorda u rumunskom šampionatu. Sa Ocelulom je osvojio prvu titulu u pet decenija postojanja kluba, a zatim su ga navijači izabrali za najboljeg golmana u istoriji kluba. Sa novim klubom u prošlom prvenstvu uspio je da ne primi pogodak na pet utakmica zaredom, a tada je CSMS Jaši ostvario četiri vezane pobjede, što mu nikada prije nije pošlo za rukom. Da uspjeh bude veći, od 124 odigrane utakmice Grahovac nije primio gol na čak 64 utakmice, što je više od 50 odsto odigranih mečeva.

- U dobroj sam formi, a i ekipa je startovala puno bolje nego prošle godine, kada smo se konstantno borili za opstanak. Trenutno smo sedmi na tabeli, a cilj nam je da budemo među prvih devet mjesta i pokušamo da se dokopamo završnog plej-ofa - dodao je Grahovac.

On je jedan od svega pet golmana stranaca koji su do sada odigrali više od 100 utakmica u rumunskom šampionatu. Inače, CSMS Jaši je do sada ostvario tri pobjede, uz dva remija i četiri poraza. Grahovac je bio starter u svih devet odigranih utakmica ovog kluba.

Nezamjenjiv na golu

Branko Grahovac je istakao da njegovo mjesto među stativama CSMS Jašija nije pod znakom pitanja, iako ima konkurenciju u golmanu Alesandru Kaparku.

- On je Italijan, baš kao i trener Nikolo Napoli, koji je nekada bio desni bek Juventusa i koji nije želio da kalkuliše sa sunarodnikom, već je stavio mene kao prvog golmana tima - istakao je Grahovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana