Голден Стејт декласирао Хјустон

Агенције
Голден Стејт декласирао Хјустон

Хјустон - Кошаркаши Голден Стејта савладали су јутрос, по нашем времену, Хјустон са 115:80 (30:18, 32:19, 30:24, 23:19) и повели са 3:0 у финалној серији Западне конференције НБА лиге, у којој се игра до четири побједе.

Све дилеме око побједника дуела у Хјустону ријешене су већ до одмора у полувремену на које је Голден Стејт отишао са "вишком" од 25 поена (62:37).

Тиму из Оукленда сада недостаје још само једна побједа како би "овјерио" титулу првака Конференције и, у исто вријеме, пласирао се у велико финале плеј офа НБА лиге у којем ће за противника имати првака Истока.

До новог тријумфа против Хјустона "ратнике" је опет предводио Стефон Кари. Најбољи играч лигашког дијела шампионата (MVP) одржао је шутерски час у Тојота центру убацивши супарнику 40 кошева, од чега чак седам "тројки" из свега девет покушаја. Од десет слободних бацања погодио је девет, а најслабији проценат имао је у шуту за два поена у којем је био прецизан пет пута из десет покушаја.

Несвакидашње издање Кари је "оплеменио" са седам скокова и пет асистенција.

Рано добијен меч против Хјустона омогућио је Стиву Керу, тренеру "ратника", да у игру убаци свих 13 играча колико их је било у протоколу. Само тројица од њих нису се уписали у листу стријелаца, а уз Карија запажене роле имали су Клеј Томпсон, Дрејмонд Грин и Ендрју Богут.

Томпсон и Грин убацили су по 17 кошева, при чему је Грин имао и 13 ухваћених лопти, док је Богут утакмицу завршио са 12 поена и истим бројем скокова.

У пораженом тиму најефикаснији је био Џејмс Харден са 17 кошева, али је највећи индекс имао Двајт Хауарт, који је, уз 14 поена, имао и 14 ухваћених лопти.

Наредна утакмица, такође у Хјустону, играће се у ноћи између понедјељка и уторка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана