Gol i asistencija u debiju iz snova Elvira Koljića

Siniša Kotaraš
Gol i asistencija u debiju iz snova Elvira Koljića

Krajova - Doskorašnji prvi strijelac Premijer lige i ove jeseni najbolji igrač premijerligaša iz kanjona Vrbasa, Elvir Koljić, u petak je i zvanično postao fudbaler rumunskog prvoligaša, Univerzitatee iz Krajove, a samo dan kasnije dobio je šansu da debituje za novi klub.

I kao da to nije bilo dosta, Koljić je u debiju iz snova postigao vodeći pogodak, a onda i asistirao za treći gol i konačnu pobjedu od 3:0. Trijumf za navijače ovog kluba imao je posebnu težinu jer je ostvaren protiv Dinama iz Bukurešta, ekipe koja timu iz Krajove predstavlja najvećeg rivala. Međutim, ni odlična igra cijelog tima, ni velika pobjeda nisu mogle prvotimce Univerzitatee da spasu jutarnjeg treninga jer se tu ništa ne prepušta slučaju.

- Zaista fenomenalan osjećaj! Stadion je prelijep, navijači izuzetno glasni, a ambijent za priču! To me je ponijelo da dam sve od sebe i odigram zaista dobru utakmicu. Na kraju, ispalo je da sam imao debi iz snova, kakav se samo poželjeti mogao. Naravno, ne želim da se zaustavim na ovom, već da i dalje nastavim sa dobrim i efikasnim igrama - rekao je Koljić za “Glas Srpske”.

Očekivao je, kako sam kaže, da će dobiti priliku da debituje u derbiju, ali ne da će zaigrati već od prvog minuta.

- Već nakon prvog treninga pitao me je trener Davis Manja da li sam spreman i, naravno, odgovorio sam da jesam. U sjajnoj sam formi, pun snage i samopouzdanja i želio sam da tu priliku iskoristim - kazao je Koljić.

Pruženu šansu iskoristio je na najbolji mogući način, prvu pravu priliku je pretvorio u vodeći pogodak, i to u drugom minutu sudijske nadoknade, da bi u završnici meča, asistencijom Aleksandru Mitrite za konačnih 3:0, zaokružio sjajnu partiju.

- Pogodak sam postigao onako kako sam ih najviše i dao, glavom, nakon što sam se ubacio ispred protivničkog štopera. Inače, bila je to teška i tvrda utakmica sa malo šansi. Svoje smo iskoristili, oni svoje nisu... A što se tiče asistencije, odigrao sam dupli pas sa Mitritom, “spojio” ga sa golom, i onda je realizacija bila samo stvar rutine - prisjeća se Koljić detalja s utakmice.

Naravno, njegov nastup je ocijenjen najvišim ocjenama, a nakon utakmice čestitke su stizale sa svih strana.

- Doživio sam ovacije prilikom izlaska sa terena u finišu utakmice, a poslije su mi čestitali svi, i trener i saigrači, a nakon utakmice prišlo mi je dosta navijača. Svi su željeli da mi čestitaju i da se slikaju sa mnom, i to je potrajalo poprilično - naglasio je Koljić.

Prema njegovim riječima, dolazak u Rumuniju se pokazao kao pun pogodak i sada je samo na njemu samom da se jednog dana izbori i za neku jaču sredinu.

- Mislim da je ovo prava sredina za igrača poput mene. Mogu mnogo da napredujem, imam sve uslove za to, a onda da, ako sve bude u redu, za godinu, dvije ili tri, obezbijedim prelazak u neku jaču evropsku ligu - zaključio je Koljić.

Krupa u srcu

Ni u trenucima najvećeg slavlja nakon uspješnog debija Koljić nije zaboravio svoj dojučerašnji klub, Krupu.

- Čuo sam da su doživjeli nesrećan poraz i jako mi je žao zbog toga. Sam nikada ništa ne bih uspio da napravim i zato dugujem veliku zahvalnost čelnicima, stručnom štabu i svojim saigračima iz Krupe, bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće - naglasio je Koljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana