Гаги, Недовић и Мусли срушили шампиона Европе

Б92
Гаги, Недовић и Мусли срушили шампиона Европе

Најзанимљивија утакмица првог кола Евролиге и велико изненађење – Уникаха из Малаге у којој играју три српска кошаркаша је побjедила Фенербахче 68:67.

Фенербахче је у чудном мечу водио па губио и на крају промашио шут за побjеду.

У Уникахи је више играча распоредило поене, а најефикаснији је био Ђорђи Шермадини са 12 поена. Дејан Мусли је имао 9, Немања Недовић и Драган Милосављевић по осам. Милосављевић је имао још пет скокова и једну асистенцију, а Недовић је свом скору додао три асистенције.

Најефикаснији је у Фенербахчеу био Костас Слукас са 15 поена, пет скокова и седам асистенција, али је на крају промашио шут за побjеду.

Уникаха је у утакмицу код куће у Малаги против актуелног шампиона Европе ушла чврсто и врло брзо је повела са 6:0. Фенер је убрзо преокренуо и повео али је прва четвртина окончана нерешено 20:20.

У другој, другачија и слика. Лоша шутерска форма Реја Мекалума и генерално лош шут Уникахе олакшали су посао Фенербахчеу који је до полувремена одржавао предност. Имао је Фенербахче и 10 поена предности 34:24, али је Уникаха успjела да смањи на пет разлике 41:36.

Међутим, трећа дионица и иста слика као и у другој Фенер одржава предност до десет поена, Уникаха промашује, али се од напада окреће фанатичној одбрани.

Резултат таквог приступа стиже крајем треће и на почетку четврте четвртине када Уникаха прави серију 13:0 и потпуно преокреће меч у своју корист. Расла је предност тима Ђоана Плазе све до осам поена 68:60 у посљедњих неколико минута меча. Сјајна рола Слукаса приближава његову екипу на само поен заостатка 68:67.

Недовић је до тог тренутка у посљедњем минуту два пута промашио за овјеру побједе и када је на 9.6 секунди послије промашаја лопта дошла до играча Уникахе дјеловало је као да је све готово. Умјесто тога, борбени кошаркаши Фенера успијевају да изборе мртву лопту и стрелица је показала да лопта и посљедњи напад припадају њима.

Слукас је промашио и тројица српских кошаркаша су могла да одахну. Уникаха је послије тријумфа у Еврокупу прољетос наставила низ побједа и у Евролиги, али је мало ко очекивао да ће већ у првом мечу шокирати тим који је прије само четири и по мјесеца прилично убједљиво освојио титулу првака Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана