Фудбалски стручњак Милован Рајевац за Глас Српске: Исланд је као моја Гана

Душан Репија
Фудбалски стручњак Милован Рајевац за Глас Српске: Исланд је као моја Гана

Велење - Творац чуда из Јужне Африке тј. репрезентације Гане, коју је довео до четвртфинала Свјетског првенства, Милован Рајевац са великом пажњом посматра Евро у Француској и навија за један тим - Исланд.

Баш као и већини љубитеља фудбала, "рибари" су освојили и његово срце, а Рајевац сматра да још нису рекли посљедњу ријеч.

- То што играју против Енглеске у осмини финала не значи да су испали. Када екипа игра са онолико жеље, срцем и без компромиса, све је могуће. Енглези јесу фаворити, свиђа ми се како је Хоџсон посложио игру, али су толико пута извисили у нокаут фази, тако да су вероватно под огромним притиском - сматра Рајевац.

Њега не би изненадило да Енглези попију још једну горку пилулу.

- Ратнички дух Исланђана подсећа ме на моју Гану из 2010. године. Да смо имали мало више среће ушли би међу четири најбоље селекције света, али је даље отишао Уругвај. Реално је да прође Енглеска, која има више фудбалера него Исланд становника, али ово Европско првенство је већ до сада понудило много изненађења - рекао је Рајевац.

Иако истиче да ће све утакмице бити занимљиве и да очекује више голова и бољу игру него у досадашњем дијелу првенства, један меч осмине финала ипак је у центру пажње, Шпанија - Италија.

- То је фудбалски класик. Италијане су сви отписали још пре почетка турнира, али су још једном показали да код њих не играју имена. Верујем да ће Антонио Конте смислити тактику да изненади Висентеа дел Боскеа, а доста тога може да препише од Анте Чачића - нагласио је нови тренер Рудара из Велења.

Стицајем околности десна страна жријеба је по именима много јача, што оставља простор да нека екипа из лијеве оде до саме завршнице.

- Све су квалитетне селекције, нико није случајно у осмини финала и сви имају шансе. Мислим да највеће шансе за висок пласман из тог дела жреба има победник дуела између Хрватске и Португалије, јер обе репрезентације имају одличне појединце који могу да реше сваки меч. Белгија је такође врло јака - закључио је Рајевац.

Паје, Џуџак и Бејл

Највећи утисак од појединаца на Милована Рајевца оставили су Француз Димитри Паје, Мађар Балаш Џуџак и Велшанин Герет Бејл.

- Маестрално воде своје репрезентације и заслужују све похвале. Да је рецимо Русија имала неког од њих сигурно се не би овако обрукала. Овако, још једном је превладао лош менталитет "баћушки" - рекао је Рајевац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана