Fudbalski savez Hondurasa nema novca za odlazak nacionalnog tima na revanš meč: Do Australije kako se ko snađe

Srna
Fudbalski savez Hondurasa nema novca za odlazak nacionalnog tima na revanš meč: Do Australije kako se ko snađe

Tegusigalpa - Fudbalska reprezentacije Hondurasa juri treće uzastopno učešće na Svjetskom prvenstvu, ali na putu za Rusiju ne stoji im samo Australija, sa kojom igraju u baražu, već i finansije zbog kojih ne znaju ni kako će otići na revanš na drugi kontinent.

Nakon što su zauzeli četvrto mjesto u posljednjem krugu kvalifikacija u KONKAF zoni i tako selekciju SAD ostavili bez nade da će otići na Mundijal, Mejnor Figueroa i drugovi polako razmišljaju o utakmicama baraža protiv "kengura". Većina fudbalskih stručnjaka označila je Australiju kao favorita u ovom dvomeču, ali kako stvari stoje, biće to borba Davida i Golijata pošto Fudbalski savez Hondurasa nema 900.000 dolara da plati direktan let svojim fudbalerima na revanš koji je na programu u Sidneju 15. novembra. Prvi meč na rasporedu je pet dana ranije u San Pedru odakle će se Australijanci, koji nemaju problema sa novcem, odmah vratiti čarterom po završetku utakmice kako bi imali više vremena da se odmore i spreme za revanš. Što se tiče reprezentativaca Hondurasa, oni će put Australije kako se ko snađe, što se teško gdje može vidjeti, pogotovo kada se govori o reprezentaciji koja se nalazi na korak od Mundijala.

- Ne svi, ali većina fudbalera će putovati u biznis klasi do Sidneja. Ostatak delegacije i fudbaleri koji nemaju novca letjeće u ekonomskoj klasi. Odmah poslije prvog meča letimo za Los Anđeles kako bismo regulisali vize, a potom nas odatle čeka let od 15 časova do Sidneja, kako se ko snađe - rekao je prvi operativac Fudbalskog saveza Hondurasa Herardo Ramos.

Fudbaleri Hondurasa do prvog meča biće smješteni na 2.000 metara nadmorske visine u jednom mjestašcu udaljenom 177 kilometara od San Pedra. Igrači će sigurno biti dosta iscrpljeni pred revanš, pa će biti veliki podvig ako izbace Australiju. Oni imaju svoje veze u ovoj državi i snalaze se kako znaju i umiju.

- Pomaže nam svakodnevno Džeri Gomez, naš čovjek koji igra u Australiji i koji će nas sačekati tamo. On će prenijeti selektoru Horheu Pintu sve što treba da zna uoči revanša sa Australijom, a uspostavili smo kontakte i sa našom dijasporom kako bi fudbaleri imali podršku na tribinama - dodao je Ramos.

Nemaju zvijezda u timu

Selektor Hondurasa Horhe Pinto već je saopštio spisak od 25 fudbalera, koji su malo poznati svjetskoj javnosti. Većina igrača igra u otadžbini, a najpoznatija imena su legendarni kapiten Mejnor Figeroa, koji je nekada igrao za Vigan i Hal, bivši igrač Seltika Emilio Izaguire, zatim Entoni Lozano, koji je u Barseloni B, i prvotimac Hjustona Romel Hjoto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana