Ferari dominirao u Monaku, Fetel povećao prednost

B92
Ferari dominirao u Monaku, Fetel povećao prednost

Vozači Ferarija ostvarili su duplu pobjedu na Velikoj nagradi Monaka, Sebastijan Fetel je ostvario treću pobjedu u 2017, a drugi je bio Kimi Raikonen.

Ferari je stigao do prve duple pobjede na nekoj trci poslije više od sedam godina, a prvog trijumfa u Monaku od 2001.

Finac je startovao sa pol pozicije, svoje prve od 2009, vodio je do 40. kruga, ali nije uspijevao da napravi osetnu razliku u odnosu na Nemca koji je to iskoristio i prestigao tokom odlazaka u pit-stop.

Do trećeg mjesta stigao je Danijel Rikardo poslije sjajne taktike Red Bula prilikom promjene pneumatika, a iza sebe je ostvario Valterija Botasa u Mercedesu i timskog kolegu Maksa Ferstapena.

Peto mjesto osvojio je Karlos Sajnc mlađi, a do šeste pozicije sjajnom, agresivnom i povremeno rizičnom vožnjom stigao je Luis Hamilton, koji je startovao kao 13.

U prvih deset su bili još Roman Grožan, Felipe Masa i Kevin Magnusen, pa su prvi put od osnovanja Hasa bodove osvojila oba vozača ove američke ekipe.

Bez plasmana na povratku u F1 ostao je Dženson Baton, koji je ispao poslije kontakta sa Paskalom Verlajnom, desetak krugova prije kraja, a poslije kontakta sa Serhiom Peresom iz trke je ispao i Stofel Vandorn, pa je Meklaren opet ostao bez bodova, i poslije šest trke.

Fetel je ovom pobjedom povećao prednost u odnosu na Hamiltona na 25 bodova u generalnom poretku poslije šest trka.

Sedma je na programu 11. juna u Montrealu za Veliku nagradu Kanade na stazi "Žak Vilnev".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana