Ферари доминирао у Монаку, Фетел повећао предност

Б92
Ферари доминирао у Монаку, Фетел повећао предност

Возачи Ферарија остварили су дуплу побjeду на Великој награди Монака, Себастијан Фетел је остварио трећу побjеду у 2017, а други је био Кими Раиконен.

Ферари је стигао до прве дупле побjеде на некој трци послijе више од седам година, а првог тријумфа у Монаку од 2001.

Финац је стартовао са пол позиције, своје прве од 2009, водио је до 40. круга, али није успijевао да направи осетну разлику у односу на Немца који је то искористио и престигао током одлазака у пит-стоп.

До трећег мjеста стигао је Данијел Рикардо послijе сјајне тактике Ред Була приликом промjене пнеуматика, а иза себе је остварио Валтерија Ботаса у Мерцедесу и тимског колегу Макса Ферстапена.

Пето мjесто освојио је Карлос Сајнц млађи, а до шесте позиције сјајном, агресивном и повремено ризичном вожњом стигао је Луис Хамилтон, који је стартовао као 13.

У првих десет су били још Роман Грожан, Фелипе Маса и Кевин Магнусен, па су први пут од основања Хаса бодове освојила оба возача ове америчке екипе.

Без пласмана на повратку у Ф1 остао је Џенсон Батон, који је испао послijе контакта са Паскалом Верлајном, десетак кругова прijе краја, а послijе контакта са Серхиом Пересом из трке је испао и Стофел Вандорн, па је Мекларен опет остао без бодова, и послijе шест трке.

Фетел је овом побjедом повећао предност у односу на Хамилтона на 25 бодова у генералном поретку послijе шест трка.

Седма је на програму 11. јуна у Монтреалу за Велику награду Канаде на стази "Жак Вилнев".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана