Federer u 11. finalu – korak od rekordne titule!

B92
Federer u 11. finalu – korak od rekordne titule!

Švajcarski teniser Rodžer Federer boriće se za 19. rekordnu Grend slem titulu pošto se poslije pobede nad Čehom Tomašom Berdihom plasirao u finale Vimbldona.

Federer je do 19. pobjede u 25. meču protiv Berdiha stigao poslije tri seta - 7:6(4), 7:6(4), 6:4. Meč je trajao dva sata i 16 minuta.

Češki teniser uspio je protiv sjajnog Švajcarca da izbori dva taj-brejka, ali je 35-godišnjak još jednom pokazao da je najbolji kad je najteže.

Izjendačena borba viđena je tokom prva dva seta, ali smirenost i iskustvo u ključnim trenucima presudio je ovaj duel.

Tomaš Berdih je propustio veliku šansu u prvom setu.Čeh je uspio da izbori brejk za 4:4, ali je u taj-brejku poslije nekoliko grešaka izgubio ovaj set.

Slična igra viđena je u nastavku, ponovo je odlučivao taj-brejk, a još jednom je Švajcarac stigao do prednosti.

U trećem setu, odlučujući trenurtak dogodio se u šestom gemu, pri rezultatu 3:3. Berdih nije iskoristio dve brejk lopte, da bi potom četiri servisa Federera i jedan viner odlučio je ovaj gem, a potom i meč. Uslijedio je brejk, psihološka prednost je bila na strani Švajcarca koji je lako izborio 11. finale za rekordnu osmu titula na Vimbldonu.

Sedmostruki šampion Vimbldona će se za 19. grend slem titulu boriti protiv Hrvata Marina Čilića koji je ranije u polufinalu pobjedio Amerikanca Sema Kverija.

Finale je u nedjelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana