Federer oduvao Ćorića u polufinalu Dubaija

B92
Federer oduvao Ćorića u polufinalu Dubaija

Drugi nosilac Rodžer Federer deklasirao je mladog Bornu Ćorića sa 6:2, 6:1 u polufinalu turnira iz Serije 500 u Dubaiju.

Za svoju 84. titulu u karijeri Federer će se boriti sa boljim iz duela Novak Đoković – Tomaš Berdih, koji je na programu od 16 časova.

Biće to Federerovo deveto finale u Dubaiju, a do sada je osvojio šest titula.

Federer je nesigurno počeo meč, ali je na obije brejk lopte uspio da odservira precizno i osvojio je prvi gem. Već u narednom gemu preuzeo je inicijativu i napravio brejk, da bi ubrzo poveo sa 3:0.

Ipak, Ćorić je bio dobar u dugim razmjenama, a Federer još nije uhvatio ritam, pa se hrvatski teniser na kratko vratio u set (3:2). Međutim, Švajcarac je tada zaigrao mnogo bolje i vezao je još tri gema za vođstvo u setovima.

U drugom setu nije bilo neizvjesnosti – broj Ćorićevih grešaka se povećavao, Federer je bio efektan i sa osnovne linije i na mreži, pa je lako priveo meč kraju za samo 56 minuta.

Federer je imao 20 vinera i 25 neiznuđenih grešaka, dok je 18-godišnji Ćorić upsao samo tri direktna poena, uz 22 greške.

Mladi Hrvat ušao je u glavni žreb kao ’srećni gubitnik’, a potom je eliminisao Žazirija, Bagdatisa i Mareja, pa će Dubai napustiti veoma zadovoljan – čeka ga i skok na ATP listi, od ponedjeljka će biti oko 50. mjesta na svijetu.

Sa druge strane, poslije razočaranja u Melburnu Rodžer je u novom finalu, svom 126. u karijeri. U nedjelju će imati šansu da osvoji svoj 15. trofej na turnirima iz Serije 500.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana