Федерер: Знао сам да је пораз могућ

Агенције
Федерер: Знао сам да је пораз могућ

Роџер Федерер рекао је да је био свијестан да може да буде поражен већ на старту Мастерса у Шангају.

Бранилац титуле изгубио је већ у другом колу од Албера Рамоса-Виноласа са 2-1 у сетовима.

И прошле године у првом мечу Федерер се мучио против Леонарда Мајера. Тада је спасао шест меч лопти, славио је и на крају је освојио турнир. Овога пута се ипак није извукао.

„Дефинитивно сам размишљао о прошлогодишњем мечу против Мајера. Али, у исто вријеме је ово био потпуно другачији меч. Можда и зато што сам играо против љеворуког играча, ко зна? Алберт је био добар, покушавао је све вријеме да остане нападачки оријентисан, баш као и ја. Имали смо неколико одличних размијена", рекао је Федерер.

Швајцарски тенисер свијестан је да је пропустио своје шансе у дуелу са Рамосом.

„Имао сам шансе. Једноставно, данас их нисам искористио. Морам да погледам меч и видим у чему је био проблем. Али, на крају дана, овакве ствари се дешавају током године. На несрећу, овдје у Шангају сам бранио титулу, надао сам се још једном одличном турниру. Увијек сам имао рпоблема у првим рундама у Шангају, док се не навикнем на услове, подлогу и лоптице. Лоптице одскачу другачије него на другим мјестима. Прошле године сам имао среће, ове нисам. Штета."

Био је ово тек други дуел Федерера и Рамоса, а у првом је Швајцарац свом ривалу препустио само три гема и то у три сета.

„Ја сам увијек опрезан. Не потцењујем никога. Сви ти момци су професионалци, знају шта раде. Мале су разлике. Играо сам против њега на Вимблдону. Гледао сам га. Поправио се од тог меча. Тај меч смо одиграли одавно, а он није играо на омиљеној подлози. Био сам свијестан да може да ме намучи и чак и побједи."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана