Федерер: Узнемирава ме Новакова криза

Агенције
Федерер: Узнемирава ме Новакова криза

Швајцарац Роџер Федерер изјавио је да га узнемирава то што Новак Ђоковић пролази кроз кризу, али да није вjеровао да ће изгубити финале US Openа од Вавринке.

Федерер је изнео занимљив став у вези са ривалством Стана Вавринке и Новака Ђоковића који су се састали у финалу посљедњег Грен слема сезоне.

Нисам мислио да Вавринка може да побjеди. Не због тога што имам нешто против њега, већ због тога што сам мислио да је немогуће да Ђоковић изгуби у финалу тог турнира. Новак пролази кроз кризу и то ме узнемирава. Али, када освојите сва четири Грен слема у низу, тада почиње нова каријера. Морате да се запитате: Зашто и даље играм? Морате да промjените менталитет: који су вам циљеви? Понекад то траје недељу дана, мjесец, годину, или више никада не пронађете прави осjећај. Није до тога да је Ђоковић играо лоше. Али све док он буде играо, побjеђиваће, јер је веома добар играч, рекао је Федерер.

Федерер због проблема са кољеном није играо још од Вимблдона, али истиче да је живот лијеп и без тениса.

„Живот је лијеп и без тениса, одувек сам то мислио. Али све је ово ново за мене, никада нисам био у тој ситуацији. У уторак сам се срео са својим фитнес тренером и саопштио му да идем на Маљорку и питао га како му изгледам. Рекао је: ’Не чиниш ми се као депресиван или тужан.’ Разочарање што сам пропустио Ролан Гарос и Олимпијске игре трајало је три дана. Теже ми је пало то што нисам играо у Паризу.“

Током цијеле сезоне Швајцарац кубури са повредама, прво у фебрару, а потом у мају, а затим је услиједила одлука да раније заврши сезону.

„Најтежи период је био између Рима и Вимблдона, јер сам тада схватио да се нешто чудно дешава с мојим кољеном. Схватио сам да не играм добро, нисам напредовао, нисам се добро спремио за Вимблдон. Али када сам рјешио да завршим сезону било је лакше. Имао сам више времена."

Федерер каже да је још далеко од краја каријере, иако је напунио 35 година. На питање да ли ће 2017. бити његова посљедња година активног играња тениса, Швајцарац је рекао:

„То зависи из ког угла гледате. Очекујем да играм добро, иначе не бих правио овако велику паузу. Када сам одлучио да прескочим Олимпијске игре, рекао сам себи да је то добро за моје тијело, можда и за мој живот по завшетку каријере. Оваква пауза послије 20 година тениса не може бити позитивна ствар. 2018? То је година у којој се надам да ћу и даље играти. Али пре свега морам да останем миран и одиграм четири турнира: Хопман куп, Аутралијан Опен, Дубаи и Индијан Велс. Још сам далеко од повлачења, али се надам да ћу одлуку о томе донијети ја, а не моје тело“, закључио је Федерер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана