Federer: Sve se rješava u Londonu

B92
Federer: Sve se rješava u Londonu

Drugi teniser svijeta Rodžer Federer izjavio je da će na Završnom Mastersu u Londonu pasti odluka o tome ko će na kraju godine završiti kao broj jedan.

Federer je u petak poražen od Raonića u četvrtfinalu ATP Mastersa u Parizu, čime je umanjio šanse da prestigne Đokovića.

Raonić je slavio rezultatom 7:6, 7:5, poslije nešto više od sat i po vremena igre i tako došao do prvog trijumfa u sedmom međusobnom duelu sa Rodžerom.

„Uvijek sam mislio da će se rješiti u Londonu. Ovaj poraz znači da ću imati dobru pripremu za London. Nije da nisam želio da pobjedim ovdje, ali sam znao da će biti veoma teško od starta. Prihvatio sam to, a sada ću nastaviti da se pripremam za London“, rekao je Federer.

Švajcarac je istakao da je dobra stvar to što će imati više vremena da se pripremi za Završni Masters u glavnom gradu Engleske.

„Nastaviću da treniram u dvoranskim uslovima, dva slobodna dana više su veliki bonus. Radujem se kratkoj pauzi i maksimalnom odmoru u kratkom vremenskom periodu. Imam dovoljno dana da se spremim za London, što je u neku ruku dobro. Za promenu, ponovo ću moći da istinski treniram“, dodao je Švajcarac.

On se potom osvrnuo i na sam meč sa Raonićem, koga je nahvalio za odličan tenis u odsudnim trenucima meča.

„Mislim da je igrao dobro, očigledno je dobro servirao kada je to trebalo. Bio je ovo klasičan meč u dvoranskim uslovima. Nekoliko udaraca je otišlo na njegovu stranu i sve zasluge idu njemu. Kada god sam imao šansu, on je bio tu, a ja nisam mnogo toga lošeg uradio danas. Boli današnji poraz, ali on zaslužuje pohvale za način na koji je servirao i pogađao pasing šotove kada je morao. U taj brejku prvog seta je rizikovao i to se isplatilo“, zaključio je Federer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana