Федерер: Одустајањем остају испод радара

Танјуг
Федерер: Одустајањем остају испод радара

Роџер Федерер се нада да ће његови ривали Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Енди бити спремни за Аустралијан опен, али сумња да ће "четворка" бити на окупу.

Почетак 2018. обиљежила су повлачења најбољих играча данашњице са уводних турнира, Ђоковића и даље мучи лакат, Надал није залијечио кољено, док Мареј и даље има проблема са куком.

"Повукли су се јер вјероватно нису спремни или им је потребно још неколико недјеља. Ако се повлачиш у првим недјељама сезоне, онда можеш да останеш још мало "испод радара". Мислим да им је то важно, а да ћемо тек за 7-10 дана знати ко ће одустати", рекао је Федерер.

Повратку на терен до Аустралијен опена надају се и Стан Вавринка, Милош Раонић и Кеи Нишикори, који су такође неко врухеме паузирали.

"Надам се да ће се сви вратити истовремено, али нешто ми говори да двојица од њих пет, шест који су повређени неко вријеме неће успети јер се изгледа превише момака бори. Искрено то би могло да отвори "врата" мени или неком другом, али то су сада све спекулације. У мојим годинама морам се концентрисати на своју игру, своје тијело, сопствене проблеме које имам. И даље ме чека седам мечева на пет сетова, то није лако. Ко год буде играо на АО, титула неће доћи сама, никад није једноставно", закључио је Швајцарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана