Federer: Novak postao nevjerovatan

B92
Federer: Novak postao nevjerovatan

Švajcarac Rodžer Federer rekao je poslije trijumfa na turniru u Dubaiju da je njegovo rivalstvo sa Novakom Đokovićem tokom godina postalo veliko.

 

Federer je u finalu u Dubaiju pobjedio Đokovića sa 6:3, 7:5, i tako je osvojio sedmi trofej na tom turniru, a ukupno 84. u karijeri.

Drugi reket svijeta je tako došao do 20. trijumfa u međusobnim susretima sa srpskim teniserom, koji ga je dobio 17 puta, a ujedno je prvo put pobjedio Đokovića u finalu od Mastersa u Sinsinatiju 2012.

„Zaista mislim da je naše rivalstvo postalo veoma lijepo. Smatram da igramo veoma lijepo jedan protiv drugog i izgleda da ljudi vole kada se nas svojica sastajemo, takođe. Vejrujem da ne moramo mnogo da prilagođavamo svoju igru jedan drugome, što mislim da je zaista lijepo. Možemo da igramo svoju igru, pa neka bolji pobjedi", rekao je Federer.

Đoković i Federer su se prvi put sastali na Mastersu u Monte Karlu 2006. godine, a Švajcarac ističe da mu je drago što je najbolji teniser svijeta mnogo napredovao od tada.

„Drago mi je što vidim da je Novak toliko napredovao tokom svih ovih godina. Postao je nevjerovatan igrač, posebno u posqednjih pet-šest godina, sada je jasna njegova igra i postao je igrač sa najboljom kretnjom na svijetu. Svaki put ojsećam veliko zadovoljstvo kada igram sa njim", naglasio je Federer.

Federer je u finalu turnira u Dubaiju Đokovića dobio najviše zahvaljujući sjajnom servisu, a tokom meča je i prešao broj od 9.000 as udaraca. Svoje dvije brejk prilike je iskoristio, a odbranio je svih sedam koje je Đoković imao.

„Mislim da sam kontrolisao igru u prvom setu, dok je u drugom on više držao kontrolu. Imao je više šansi, a ja sam se mučio na njegovom servisu. Osjećao sam da kada nisam servirao dobro on je stvarao šanse i pritiskao me. Ali, pri rezultatu 5:5, 4:0 za njega, to je bio ključan gem. Uspeo sam da se vratim i dođem do brejka. Možda je čak važnije to što sam spasao sve njegove brejk lopte", istakao je Federer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana