Федерер: Новак постао невjероватан

Б92
Федерер: Новак постао невjероватан

Швајцарац Роџер Федерер рекао је послijе тријумфа на турниру у Дубаију да је његово ривалство са Новаком Ђоковићем током година постало велико.

 

Федерер је у финалу у Дубаију побjедио Ђоковића са 6:3, 7:5, и тако је освојио седми трофеј на том турниру, а укупно 84. у каријери.

Други рекет свijета је тако дошао до 20. тријумфа у међусобним сусретима са српским тенисером, који га је добио 17 пута, а уједно је прво пут побjедио Ђоковића у финалу од Мастерса у Синсинатију 2012.

„Заиста мислим да је наше ривалство постало веома лijепо. Сматрам да играмо веома лijепо један против другог и изгледа да људи воле када се нас својица састајемо, такође. Веjрујем да не морамо много да прилагођавамо своју игру један другоме, што мислим да је заиста лijепо. Можемо да играмо своју игру, па нека бољи побjеди", рекао је Федерер.

Ђоковић и Федерер су се први пут састали на Мастерсу у Монте Карлу 2006. године, а Швајцарац истиче да му је драго што је најбољи тенисер свijета много напредовао од тада.

„Драго ми је што видим да је Новак толико напредовао током свих ових година. Постао је невjероватан играч, посебно у посqедњих пет-шест година, сада је јасна његова игра и постао је играч са најбољом кретњом на свijету. Сваки пут оjсећам велико задовољство када играм са њим", нагласио је Федерер.

Федерер је у финалу турнира у Дубаију Ђоковића добио највише захваљујући сјајном сервису, а током меча је и прешао број од 9.000 ас удараца. Своје двије брејк прилике је искористио, а одбранио је свих седам које је Ђоковић имао.

„Мислим да сам контролисао игру у првом сету, док је у другом он више држао контролу. Имао је више шанси, а ја сам се мучио на његовом сервису. Осјећао сам да када нисам сервирао добро он је стварао шансе и притискао ме. Али, при резултату 5:5, 4:0 за њега, то је био кључан гем. Успео сам да се вратим и дођем до брејка. Можда је чак важније то што сам спасао све његове брејк лопте", истакао је Федерер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана