Federer: Bez šanse za novi GS

Agencije
Federer: Bez šanse za novi GS

Rodžer Federer ne želi u penziju, uprkos povredi koja mu je prekinula sezonu, ali bi trebalo da razmisli o "oproštajnoj turneji", navodi Nik Atkin iz ESPN-a.

Teniski novinar američke mreže kaže da "počasni krug" švajcarskog maestra možda neće biti završen u 2017. godini, ali da će tokom nje najvjerovatnije početi.

"Tužno je tako nešto spoznati, ali Federer će slijedeće godine vrlo vjerovatno započeti počasni krug. Dugo je odolijevao zubu vremena, ali sada ga tijelo izdaje", navodi Atkin.

U razgovoru o finišu sezone nekoliko teniskih analitičara ESPN-a, Atkin je istakao da "Federer u sebi nema dovoljno energije da osvoji 18. grend slem trofej".

"Naravno, kao i uvijek će zapretiti makar četvrtfinalom na Australijan openu", naveo je Atkin.

Piter Bodo smatra da će Federerov "najveći dar slijedeće sezone biti samo njegovo prisustvo".

"On prosto, kao i Serena Viljams, dodaje mnogo vrijednosti svakom turniru, on je superzvijezda. Ako bude fizički spreman, očekujem da pruži osamdeset odsto onoga što je prikazivao u najboljim danima, a to je ipak mnogo sjajnog tenisa i vrlo je važno za sam sport. Sigurno je da će imati još više slobodnih nedjelja (kada se igraju finala), ali ko zna, možda će nam donijeti još jednu, posljednju fantastičnu nedjelju, za kraj karijere", navodi Bodo.

Za Grega Garbera i Džonet Hauard nema dileme - Federer će prikazati isto što i u prethodnim sezonama - bez snage za veliku titulu, uz povremeni bljesak briljantnosti.

Federer je tokom cijele karijere pisao istoriju kao jedan od najboljih, ali i najspremnijih i najzdravijih tenisera. Ipak, ove godine je morao da pauzira zbog leđa poslije poraza od Novaka Đokovića u Melburnu, a zatim i da objavi da neće igrati do kraja sezone poslije meča sa Raonićem na Vimbldonu i novih problema sa koljenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana