Федерер: Без шансе за нови ГС

Агенције
Федерер: Без шансе за нови ГС

Роџер Федерер не жели у пензију, упркос повреди која му је прекинула сезону, али би требало да размисли о "опроштајној турнеји", наводи Ник Аткин из ЕСПН-а.

Тениски новинар америчке мреже каже да "почасни круг" швајцарског маестра можда неће бити завршен у 2017. години, али да ће током ње највjероватније почети.

"Тужно је тако нешто спознати, али Федерер ће слиједеће године врло вјероватно започети почасни круг. Дуго је одолијевао зубу времена, али сада га тијело издаје", наводи Аткин.

У разговору о финишу сезоне неколико тениских аналитичара ЕСПН-а, Аткин је истакао да "Федерер у себи нема довољно енергије да освоји 18. гренд слем трофеј".

"Наравно, као и увијек ће запретити макар четвртфиналом на Аустралијан опену", навео је Аткин.

Питер Бодо сматра да ће Федереров "највећи дар слиједеће сезоне бити само његово присуство".

"Он просто, као и Серена Виљамс, додаје много вриједности сваком турниру, он је суперзвијезда. Ако буде физички спреман, очекујем да пружи осамдесет одсто онога што је приказивао у најбољим данима, а то је ипак много сјајног тениса и врло је важно за сам спорт. Сигурно је да ће имати још више слободних недјеља (када се играју финала), али ко зна, можда ће нам донијети још једну, посљедњу фантастичну недјељу, за крај каријере", наводи Бодо.

За Грега Гарбера и Џонет Хауард нема дилеме - Федерер ће приказати исто што и у претходним сезонама - без снаге за велику титулу, уз повремени бљесак бриљантности.

Федерер је током цијеле каријере писао историју као један од најбољих, али и најспремнијих и најздравијих тенисера. Ипак, ове године је морао да паузира због леђа послије пораза од Новака Ђоковића у Мелбурну, а затим и да објави да неће играти до краја сезоне послије меча са Раонићем на Вимблдону и нових проблема са кољеном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана