Falkao novi napadač đavola

Dušan Repija
Falkao novi napadač đavola

Mančester - Željeli su ga Real Madrid, Mančester Siti, pa čak i Arsenal, ali ga je doveo Mančester junajted. Napadač Monaka, kolumbijski "tigar" Radamel Falkao od juče je na jednogodišnjoj pozajmici na "Old Trafordu".

"Đavoli" su pobijedili sve rivale i doveli odličnog napadača na jednogodišnju pozajmicu, za koju su Monaku platili deset miliona evra, a na kraju sezone uplatiće mu još 55 miliona. Igračeva plata biće devet miliona evra po sezoni. Falkao bi trebalo da bude pokretač "novog Junajteda" kojeg predvodi Luis van Gal, a pored sebe će u napadačkoj liniji imati dvije velike zvijezde - Vejna Runija i Robina van Persija, a pomagaće im Anhel di Marija i Huan Mata. Ova petorka trebalo bi da garantuje mnogo više golova Junajteda u nastavku sezone i mnogo bolje rezultate. Naime, u dosadašnja tri kola Premijer lige "đavoli" ne znaju za pobjedu, imaju dva remija i poraz, uz samo dva postignuta pogotka.

Van Gal je od navijača tražio strpljenje, bar godinu da stvori tim, ali pitanje je da li će navijači poslije dolaska Falkaa trpjeti eventualne kikseve. Jedan od najboljih napadača u Evropi pokazao je već u uvodnim mečevima ove sezone da je zaliječio povredu ligamenata koljena zbog koje je propustio Mundijal u Brazilu, pošto je u dresu Monaka postigao dva gola na tri meča.

Da podsjetimo, Mančester je u ovom prelaznom roku doveo Luka Šoa, Andrea Ereru, Anhela di Mariju, Delija Blinda i Markusa Roha. Kada saberemo sve cifre koje je Junajted izdvojio za ove igrače, zbir je nešto manji od 200 miliona evra!

Da će dovesti Falkaa, bilo je jasno i pretposljednjeg dana prelaznog roka pošto su "đavoli" odlučili da na jednogodišnju pozajmicu u Real Madrid pošalju Havijera Čičarita Ernandeza. On je i prošle godine dobijao šansu na kašičicu, a dolaskom Van Gala nije bio ni u konkurenciji za tim pa je odlučio da sreću potraži u Španiji. Takođe, mediji prenose da Van Gal ne računa ozbiljno na Denija Velbeka pa nije isključeno da je reprezentativni napadač u posljednjim trenucima prelaznog roka otišao negdje na pozajmicu.

Transferi zadnjeg dana

- Mika Ridžards iz Mančester Sitija prešao u Fjorentinu

- Napadač Torina Alesio Ćerći prešao u Atletiko Madrid, a zamijenio ga dosadašnji napadač Parme Amauri

- Kostas Mitroglu vratio se iz Fulama u Olimpijakos na jednogodišnju pozajmicu

- Danijel Ager poslije osam godina napustio Liverpul i vratio se u matični Brondbi, cijena tri miliona evra

- Luis Holtbi iz Totenhema prešao u Hamburger

- Loik Remi potpisao za Čelzi

- Brajan Kristanto za šest miliona iz Milana prešao u Benfiku

- Hoze Sosa dres Metalista zamijenio Bešiktaševim za 4,4 miliona evra

 

Arsenal

Arsenal nije uspio da savlada Barnli u posljednjoj utakmici trećeg kola Premijer lige (1:1), ali čini se da to nije zabrinulo njihovog menadžera Arsena Vengera. Dok su drugi klubovi u posljednjim satima prelaznog roka tražili pojačanja, Venger je sudio humanitarni meč u Vatikanu koji je organizovao papa. Navijači su po forumima pisali da cijene Vengerovu humanost, ali nisu mogli da mu oproste što nije doveo bar još neko pojačanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana