Фалкао нови нападач ђавола

Душан Репија
Фалкао нови нападач ђавола

Манчестер - Жељели су га Реал Мадрид, Манчестер Сити, па чак и Арсенал, али га је довео Манчестер јунајтед. Нападач Монака, колумбијски "тигар" Радамел Фалкао од јуче је на једногодишњој позајмици на "Олд Трафорду".

"Ђаволи" су побиједили све ривале и довели одличног нападача на једногодишњу позајмицу, за коју су Монаку платили десет милиона евра, а на крају сезоне уплатиће му још 55 милиона. Играчева плата биће девет милиона евра по сезони. Фалкао би требало да буде покретач "новог Јунајтеда" којег предводи Луис ван Гал, а поред себе ће у нападачкој линији имати двије велике звијезде - Вејна Рунија и Робина ван Персија, а помагаће им Анхел ди Марија и Хуан Мата. Ова петорка требало би да гарантује много више голова Јунајтеда у наставку сезоне и много боље резултате. Наиме, у досадашња три кола Премијер лиге "ђаволи" не знају за побједу, имају два ремија и пораз, уз само два постигнута поготка.

Ван Гал је од навијача тражио стрпљење, бар годину да створи тим, али питање је да ли ће навијачи послије доласка Фалкаа трпјети евентуалне киксеве. Један од најбољих нападача у Европи показао је већ у уводним мечевима ове сезоне да је залијечио повреду лигамената кољена због које је пропустио Мундијал у Бразилу, пошто је у дресу Монака постигао два гола на три меча.

Да подсјетимо, Манчестер је у овом прелазном року довео Лука Шоа, Андреа Ереру, Анхела ди Марију, Делија Блинда и Маркуса Роха. Када саберемо све цифре које је Јунајтед издвојио за ове играче, збир је нешто мањи од 200 милиона евра!

Да ће довести Фалкаа, било је јасно и претпосљедњег дана прелазног рока пошто су "ђаволи" одлучили да на једногодишњу позајмицу у Реал Мадрид пошаљу Хавијера Чичарита Ернандеза. Он је и прошле године добијао шансу на кашичицу, а доласком Ван Гала није био ни у конкуренцији за тим па је одлучио да срећу потражи у Шпанији. Такође, медији преносе да Ван Гал не рачуна озбиљно на Денија Велбека па није искључено да је репрезентативни нападач у посљедњим тренуцима прелазног рока отишао негдје на позајмицу.

Трансфери задњег дана

- Мика Риџардс из Манчестер Ситија прешао у Фјорентину

- Нападач Торина Алесио Ћерћи прешао у Атлетико Мадрид, а замијенио га досадашњи нападач Парме Амаури

- Костас Митроглу вратио се из Фулама у Олимпијакос на једногодишњу позајмицу

- Данијел Агер послије осам година напустио Ливерпул и вратио се у матични Брондби, цијена три милиона евра

- Луис Холтби из Тотенхема прешао у Хамбургер

- Лоик Реми потписао за Челзи

- Брајан Кристанто за шест милиона из Милана прешао у Бенфику

- Хозе Соса дрес Металиста замијенио Бешикташевим за 4,4 милиона евра

 

Арсенал

Арсенал није успио да савлада Барнли у посљедњој утакмици трећег кола Премијер лиге (1:1), али чини се да то није забринуло њиховог менаџера Арсена Венгера. Док су други клубови у посљедњим сатима прелазног рока тражили појачања, Венгер је судио хуманитарни меч у Ватикану који је организовао папа. Навијачи су по форумима писали да цијене Венгерову хуманост, али нису могли да му опросте што није довео бар још неко појачање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана