Емери хоће да се ријеши Езила

Агенције
Емери хоће да се ријеши Езила

Лондон - Месут Езил је можда и најбољи плејмејкер на свијету када је његов дан.

Проблем је само што су ти дани све рјеђи, а нажалост, они у којима му се уопште не игра постали су готово свакодневица.

Због тога је менаџер Арсенала Унај Емери преломио, вријеме чудњикавог Нијемца турских коријена на “Емирејтсу” је истекло. Шпански стручњак одлучио је да му одлични креативац са свим својим манама више није потребан и покушаће да га прода већ ове зиме како би обезбиједио новац за појачања, прије свих свог љубимца из времена док је водио Севиљу, Евера Банегу. То више није тајна јер сви острвски медији наводе да је пукла љубав између менаџера и фудбалера, који није конкурисао за најбољих 11 на посљедњем мечу против Вест Хема, а чак није имао мјеста ни на клупи.

- Одлучио сам се за играче за које сам вјеровао да су најбољи за овај меч. С Езилом и побјеђујемо и губимо. Резултати немају везе само са једним играчем. Момци који су играли против Вест Хема су они који су то заслужили - објаснио је Емери.

Таква позиција, наравно, нема везе с Езиловим играчким квалитетом јер га је прелијепо гледати кад је у пуној форми и мотивацији. Много је допринио Арсеналовој серији од 22 меча без пораза, која је услиједила послије неубједљивог старта сезоне и чинило се да је поново пронашао жељу за фудбалом. Међутим, срећа је била кратког даха, а стари проблеми поново закуцали на врата... У току кризе у јавност је испливао снимак који је наводно настао пред почетак сезоне. На њему Езил и неколико саиграча у полусвјесном стању тумарају по једном клубу, а неријетко заврше и на поду од превелике количине алкохола и “дувања” гаса за смијање. Одавно је познато да је Нијемац велики заљубљеник у видео-игре, а такав начин живота значајно утиче на расположење, вољни моменат и однос према обавезама.

Проблем за Емерија и Арсенал је тај што на адресу клуба није стигла ниједна званична понуда, а с обзиром на то да фудбалер зарађује 400.000 евра седмично, велико је питање да ли ће се појавити клуб који је спреман да понуди толико. Питање је и да ли је Езил спреман на мање с обзиром на то да са “тобџијама” има уговор до средине 2021. године.

Емеријеве жеље

Познајући добро квалитет и менталитет Евера Банеге, Унај Емери је већ спремио трогодишњи уговор од 24,5 милиона. Аргентинац је мало мање креативан од Езила, али је сигурно много већи радник, а Шпанац сматра да би му баш такав профил играча добро дошао да надогради екипу. Око је бацио и на земљака који не добија велику минутажу у Барселони Дениса Суареза, те дефанзивца Јувентуса Мехдија Бенатију. Будући да Арсенал нема новца за зимска појачања, сви трансфери висе у ваздуху док не стигне понуда за Езила.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана