Džejms postaje najplaćeniji igrač svijeta

Agencije
Džejms postaje najplaćeniji igrač svijeta

Klivlend - Jedan od najboljih košarkaša današnjice Lebron Džejms raskinuo je ugovor sa Klivlendom, po kojem bi sljedeće sezone zarađivao 19.500.000 evra i na taj način postao je slobodan igrač.

Međutim, navijači Kavalirsa ne moraju pretjerano da se brinu, jer će Lebron po svim nagovještajima igrati i dalje za Klivlend. Naime, Džejms je namjerno raskinuo ugovor da bi potpisao novi, dvogodišnji sa mogućnošću produžetka saradnje za sezonu 2017/2018, pa bi ukupna zarada u tom momentu za njega mogla da iznosi cijelih 183.000.000 evra ili u američkim novčanicama 203.000.000 dolara. To bi ga lansiralo na vrh NBA lige u istoriji po ukupnom iznosu plate, ali i po prosječnom primanju po sezoni. To sve jer se najavljuje povećanje budžeta za plate igrača. Ovog ljeta "seleri kep" je 68.100.000 dolara, a 2017. godine biće 108.000.000 dolara. Naravno, to je sve pretpostavka, ali pitanje je da li iko vjeruje u to da će Džejms ponovo "izdati" Klivlend, kao što je to uradio prelaskom u Majami.

Još jedan košarkaš Klivlenda odabrao je opciju da raskine ugovor poput Džejmsa. Riječ je o Kevinu Lavu, koji tvrdi da će nastaviti da igra za vicešampiona NBA lige, ali on nije toliko siguran poput Lebrona. Interesantno je da su njih dvojica u međuvremenu imali sastanak, a nije poznato o čemu su razgovarali. Sa druge strane ugovor je istekao Džej Ar Smitu, Tristanu Tompsonu, Imanu Šampertu i Metjuu Delavedovi, a svi su nagovještaji da će Klivlend zadržati pomenute igrače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana