Џејмс постаје најплаћенији играч свијета

Агенције
Џејмс постаје најплаћенији играч свијета

Кливленд - Један од најбољих кошаркаша данашњице Леброн Џејмс раскинуо је уговор са Кливлендом, по којем би сљедеће сезоне зарађивао 19.500.000 евра и на тај начин постао је слободан играч.

Међутим, навијачи Кавалирса не морају претјерано да се брину, јер ће Леброн по свим наговјештајима играти и даље за Кливленд. Наиме, Џејмс је намјерно раскинуо уговор да би потписао нови, двогодишњи са могућношћу продужетка сарадње за сезону 2017/2018, па би укупна зарада у том моменту за њега могла да износи цијелих 183.000.000 евра или у америчким новчаницама 203.000.000 долара. То би га лансирало на врх NBA лиге у историји по укупном износу плате, али и по просјечном примању по сезони. То све јер се најављује повећање буџета за плате играча. Овог љета "селери кеп" је 68.100.000 долара, а 2017. године биће 108.000.000 долара. Наравно, то је све претпоставка, али питање је да ли ико вјерује у то да ће Џејмс поново "издати" Кливленд, као што је то урадио преласком у Мајами.

Још један кошаркаш Кливленда одабрао је опцију да раскине уговор попут Џејмса. Ријеч је о Кевину Лаву, који тврди да ће наставити да игра за вицешампиона NBA лиге, али он није толико сигуран попут Леброна. Интересантно је да су њих двојица у међувремену имали састанак, а није познато о чему су разговарали. Са друге стране уговор је истекао Џеј Ар Смиту, Тристану Томпсону, Иману Шамперту и Метјуу Делаведови, а сви су наговјештаји да ће Кливленд задржати поменуте играче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана