Džejms Harden: Ne da bradu ni za deset miliona dolara

Agencije
Džejms Harden: Ne da bradu ni za deset miliona dolara

Njujork - Duge brade posljednjih godina postale su mini-trend u svijetu NBA košarke. Saigrači iz Vašingtona Dešon Stivenson i Dru Guden su se još 2007. godine kladili ko će duže izdržati da se ne brije, ali ih je sve nadmašio as Hjustona Džejms Harden.

Njemu se pripisuje i epitet tvorca globalnog "buma" na tom polju, pošto je od 2009. godine brada njegov zaštitni znak. Tada je i došao u NBA karavan i to u ekipu Oklahoma Siti Tandera, koja se munjevito probijala u elitu. Nedavno je dao zanimljiv intervju novinarki ESPN-a, koja ga je pitala da li bi pristao da se obrije i počela da licitira. Krenula je od milion dolara u zamjenu da Harden obrije bradu, ali morala je da stigne do deset kako bi as Hjustona rekao: "Hahaha... Onda možemo da pričamo. Možda".

Pored imidža "šumskog čovjeka", Harden je iz godine u godinu podizao nivo igre i sada je prva zvijezda "raketa", a ističe da se polako navikava na ulogu lidera.

- To je proces. Počeo sam da učim prošle godine, a ove je postalo drugačije. Trudim se da dam primjer na treninzima u pripremi utakmica. Ekipa me je prihvatila kao lidera - naglasio je najpoznatiji bradonja u NBA ligi.

On je objasnio i kako se odlučio da napusti Oklahomu u kojoj je postao najbolji šesti igrač lige i dio perspektivnog trija Harden - Durent - Vestbruk, koji je razbijen "Bradinim" trejdom u Hjuston, na početku sezone 2012/13. Harden se nije dogovorio sa menadžmentom u vezi sa novim ugovorom, dali su mu posljednju ponudu po principu "uzmi ili ostavi". Imao je jedan sat da odluči.

- Bio sam nervozan, emocije su bile pomiješane. Trebalo je da donesem najveću odluku u životu... Osjećao sam da sam se već dovoljno žrtvovao odlukom da budem "šesti čovjek" i da radim sve kako bih pomogao timu. Na drugoj strani, oni nisu bili spremni da pomognu meni. Mislio sam da ćemo zauvijek igrati zajedno - Vestbruk, Durent i ja. Da se nije umiješao novac, siguran sam da bi tako i bilo - rekao je Harden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana