Duplo zlato Stjepanovića!

B92
Duplo zlato Stjepanovića!

Srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je novo zlato na Evropskom prvenstvu u Berlinu, pošto je trijumfovao i na 200 metara slobodno!

Stjepanović je prije samo dva dana bio najbolji na 400 metara slobodno, a do drugog zlata u Berlinu došao sa dvije stotinke prednosti u odnosu na Nemca Paula Bidermana.

Mladi plivač je u finalu otplivao sjajno, a čini se da je tokom jutra žrtvovao svoju jaču disciplinu, u kvalifikacijama na 200 metara delfin, da bi ostvario što bolji plasman u finalu.

Stjepanović je u finalu kontrolisao trku u prvih 150 metara, ali je prilikom posljednjeg okreta, izgubio vođstvo. Biderman je tada pojačao ritam, pretekao srpskog plivača, ali se on nije predavao. Velja je u posljednjih 25 metara, kao i u finalu na duplo dužoj dionici, uspio da sjajnim ritmom sustigne njemačkog plivača, a u cilju ga pobjedi za samo dvije stotinke.

Pored toga što je osvojio zlato, Stjepanović je postavio novi nacionalni rekord, od 1:45.78 minuta.

Ostali plivači bili su daleko iza Stjepanovića i Bidermana, a pored njih dvojice mjesto na podijumu obezbjedio je Francuz Janik Anjel, koji je imao 87 stotinki zaostatka u odnosu na srpskog plivača. Iza su slijedili Mađar Dominik Kozma, Piter Timers iz Belgije, Nijemac Sebastijan Feršuren, Artem Lobuzov iz Rusije i italijanski plivač Filipo Manjini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana