Драма и реми Србије и Хрватске – подмлађеним “Делфинима” прво мјесто!

B92
Драма и реми Србије и Хрватске – подмлађеним “Делфинима” прво мјесто!

Ватерполисти Србије и Хрватске одиграли су нерешено 10:10 (2:4, 3:2, 3.3, 2:1) у посљедњем колу групе Б Светског купа у Берлину.

Хрватска је водила цио меч, али на крају није успјела да дође до тријумфа, те је Србија изборила прво мјесто у групној фази.

“Делфини” и “Баракуде” имају исто бодова у групи, али због боље гол разлике и посебних правила Свјетског купа Србија ће бити на првом месту.

Србија је прва у групи јер су овом случају не рачуна резултат постигнут против најслабије екипе. Рачуна се само дуел са трећим, то су Американци а ту је наша селекција боља од Хрватске за један гол.

Одлично је Хрватска отворила меч и повела са 2:0 послије само два минута игре. Србија је нешто лош улазак у дуел поправила тек у другој дионици.

Послије уводних 4:2 за Хрвате, “Делфини” долазе до изједначења у другој дионици меча, а на полувријеме одлазе са -1. Најбољи актер дулеа за српске ватерполисте био је млади Стојановић, који је већ на полувремену имао три постигнута гола.

У трећој четвртини наставила се иста прича као и у првом полувремену. Хрвати су водили, чували предност, а Србија је успијевеала тек на тренутке да дође до неријешеног резултата.

Није изгледало као да ће бити превелике драме пред улазак у четврту четвртину, с обзиром да су “Делфини” играчи у изузетно подмлађеном саставу, док су Хрвати играли знатно јачем, а плус и водили.

Ипак, скоро четири минута без гола у посљедњем периоду игре, а први су прекинули тај “пост” ватерполисти Хрватске. Србија није поклекла, вратила се још једанпут у меч, изједначила одличном игром Рашовића и Стојановића, а затим у дошла у ситуацију да има напад за побједу.

Напад Србије за побједу је завршен фаулом у нападу Суботића, а Хрвати су могли до побједе јер су имали осам секунди да дођу до гола. Ипак, то нису успјели да ураде и “Делфини” даље иду као први.

Српске ватерполисте очекује дуел највероватније са Јапаном, мада није немогуће ни да се састану са Аустралијом или Мађарском.

Мечеви четвртфинала на програму су сутра, у петак 14. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана