Đorđević: Za početak je bilo dobro

SportABC.net
Đorđević: Za početak je bilo dobro

Granada - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan pobjedom nad Egiptom (85:64) na početku Svjetskog prvenstva i da ekipa ima prostora za napredak.

"Prihvatili smo izazov, kao da igramo protiv bilo kog drugog tima i sviđa mi se taj stav kod naših igrača. O utakmici ne moram da pričam puno. Ateletski smo snažnija ekipa od Egipta, talentovaniji i odradili smo dobro posao. Za internu upotrebu ostaju informacije o individualnim greškama, koje možemo i moramo da ispravimo, da bismo napredovali. Za početak je dobro", rekao je Đorđević sa sajt Košarkaškog saveza Srbije.

On se osvrnuo na partije Miloša Teodosića i Nenada Krstića, koji su zbog povreda propustili veći dio priprema.

"Teodosić je zbog virusa igrao pod vitaminima i injekcijom. Nemanja Bjelica malo šepa zbog udarca protiv Novog Zelanda, ali dobro je izgurao ovu utakmicu. Krstić nema problem sa kolenom, nego sa formom, ali imamo strpljenja. Naš tim je sastavljen od 12 igrača, od kojih svako može da igra na Svetskom prvenstvu", rekao je Đorđević.

Reprezentacija Srbije sutra od 15.30 u 2. kolu igra protiv evropskog šampiona, selekcije Francuske.

"Interesuje nas sledeća utakmica, Francusku ima sjajnu ekipu. Imali su nekoliko dobrih utakmica pred početak prvenstva. Lideri tima su Batum i Dijao, koji igra plejmejkera sa pozicije krilnog centra. Željno čekamo taj izazov", poručio je Đorđević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana